הפרמיירליג בדעיכה? ממש, אבל ממש לא
פרשנים ברחבי העולם קבעו שתם עידן הדומיננטיות של הפרמיירליג בליגת האלופות, אבל האמת היא שהליגה העשירה בעולם תמשיך לשלוט בליגת האלופות - למרות עונה גרועה אחת
ב-180 דקות של כדורגל מליגת האלופות שתי קבוצות סריה A העניקו לשתי קבוצות פרמיירליג שיעור בכדורגל. מילאן מחצה את ארסנל ונאפולי הראתה לצ'לסי איך משחקת קבוצה מגובשת עם תשוקה, ואינטליגנציה.
פרשנים ברחבי העולם קבעו שמדובר בסוף עידן; דעיכה של הכדורגל האנגלית והקריסה של הפרמיירליג.
עם זאת, העונה הגרועה של האנגליות בליגת האלופות היא נסיבתית לחלוטין: מנצ'סטר סיטי עדיין קבוצה חסרת ניסיון והייתה חסרת מזל להתמודד בבית תחרותי וקשה במיוחד; מנצ'סטר יונייטד סבלה מסגל צעיר וגם משאננות מוזרה; צ'לסי היא קבוצה מזדקנת שנמצאת בצומת משמעותית ובכל מקרה עוברת תהליך בנייה מחדש; ארסנל רק עכשיו מתחילה להתמודד עם משבר פילוסופי עמוק.
בנוסף, רק בשנים האחרונות התחילו צ'לסי ומנצ'סטר סיטי להרגיש את הלחץ של הפייר פליי הפיננסי המתקרב, בעוד שקבוצות כמו נאפולי ומילאן מתמודדות עם תקופת צנע כבר מספר שנים רבות. אפשר לקרוא על נאפולי כאן ועל מילאן כאן.
שלא כמו צ'לסי, נאפולי לא נהנתה מכיסיו העמוקים של אוליגרך רוסי והייתה צריכה להתנהל בחוכמה בשוק העברות השחקנים. מילאן כבר מנסה שנים רבות להתמודד עם קיצוצים בתקציב מאחר שסילביו ברלוסקוני מנסה להשקיע כמה שפחות בקבוצה.
צ'לסי איבדה שחקנים בקליבר של מיכאל באלאק, דקו וניקולאס אנלקה. מנצ'סטר סיטי רק השנה מתייצבת על סגל יציב. צריך רק להסתכל על מה שקורה באינטר, שחיה הרבה מעבר ליכולותיה הטבעיות וכיום עושה צעדים קריטיים כדי לסדר את הספרים שלה לקראת הפייר פליי הפיננסי. זה גרר לקריסה מוחלטת של הקבוצה. אמנם, אלו בעיות של עשירים – אבל הן עדיין בעיות.
לכן, צ'לסי ומנצ'סטר סיטי בעלות תקציב שכר הגדול בכמעט 100 מיליון ליש"ט מזה של נאפולי אבל שתיהן, בגלל השינויים התכופים בסגל (לשם חימוש או לשם קיצוץ) חסרות היררכיה או כימיה קבוצתית.
אבל בוא נשים את הבעיות הללו בצד. הפרמיירליג ממש לא בדעיכה בגלל עונה אחת גרועה בליגת האלופות. האמת, היא ממש רחוק מלהיות בדעיכה. אם נסתכל על ההיסטוריה נראה עד כמה היא דומיננטית. עונת 1995/96 היתה הפעם האחרונה שלו היו נציגות אנגליות בשלב רבע גמר ליגת האלופות. זה היה לפני 16 שנה.ג'ק ווילשר היה בן 4 אז!
לשם השוואה, מאז 1998 היו 9 עונות ללא נציגה צרפתית ברבע הגמר, 3 עונות ללא נציגה איטלקית, 3 עונות ללא נציגה גרמנית ועונה אחת ללא נציגות ספרדית.
מלבד גמר 2010 בין אינטר לבאיירן מינכן, מועדון פרמיירליג היה נוכח בכל גמר של ליגת האלופות מאז 2004. מלבד 2010, לפרמיירליג הייתה לפחות נציגה אחת בחצי גמר ליגת האלופות מאז 2003. ב-2008 ו-2009 היו שלוש נציגות אנגליות בחצאי הגמר.
שוב, אנחנו חוזרים לזה שהכל קשור בכסף. הקבוצות האנגליות הן העשירות ביותר באירופה. הן הכוח הדומיננטי ביותר בליגת הכסף של דלויט (3 מ-6 הקבוצות המכניסות ביותר הן אנגליות) ואין בכלל ספק שמדובר בליגה הפופולארית ביותר בעולם – מה שמשפיע על הכנסות הקבוצות מזכויות שידור וספונסרשיפ.
מלבד ריאל מדריד וברצלונה -שנהנות מהסכם טלוויזיה אינדבדואלי, שמחלק את הכסף מזכויות שידור בספרד בצורה לא הוגנת - לקבוצות הפרמיירליג יש את כוח המשיכה הרב ביותר לכישרונות המשחק והאימון הגדולים בעולם.
כשפפ גווארדיולה סוף סוף יעזוב את בארסה, תיהיה רק ליגה אחת שתוכל לקלוט אותו. גם ז'וזה מוריניו מתכנן חזרה לאנגליה. וזכרו, הפייר פליי הפיננסי דופק בדלת. זה ברור כעת שהקבוצות שמכניסות הכי הרבה כסף יוכלו למשוך את הכישרונות הטובים ביותר. על פי כל החישובים הפרמיירליג תמשיך להיות בעל השריר הפיננסי החזק ביותר בכדורגל האירופי בשנים הקרובות.
הפרמיירליג לא מתדרדרת. היא פשוט נחה לפני שהיא ממשיכה בהסתערות על צמרת הכדורגל האירופאי.