$
ספורט עולמי

אנגליה: הציבור יוצא נגד משכורות הכדורגלנים

השכר הממוצע של שחקני הפרמיירליג עומד על 25 אלף ליש"ט בשבוע - פחות או יותר השכר הממוצע השנתי בבריטניה

סוכנויות הידיעות 22:1011.03.12

הבעיות הפיננסיות המעיבות על מועדוני הכדורגל הבריטיים, מגבירות את הלחץ המופעל עליהם בנושא הסכומים הגבוהים שמשולמים לשחקנים הבכירים.

 

קבוצות רבות בפרמיירליג הבריטית הפסידו כסף בשנה שעברה, שהתווסף לחובות העבר; בחודש שחלף הכריזו שתי קבוצות בריטיות על פשיטת רגל

– האלופה הסקוטית ריינג'רס ואלופת הליגה האנגלית השנייה פורטסמות'.

 

במקביל, השכר בקבוצות הפרמיירליג צמח בקצב מהיר יותר בשנתיים האחרונות מההכנסות שלהן, ועומד כעת על שיא של 68% מההכנסות, כך עולה מדו"ח של פירמת רואי החשבון דלויט.

 

בריטניה עומדת בפני שנים של צנע ושיעור אבטלה גבוה, שמזינים את ההתנגדות הציבורית לרמות השכר הגבוהות של הבנקאים. כעת, גם הכדורגלנים בוחנים את הנאמנות של האוהדים.

 

"עבורי, אדם שעובד בשירות הציבורי ונאלץ להתמודד עם הקפאת שכר, זו ממש יריקה לפרצוף", סיפר לרויטרס אוהד ארסנל פול קולמן (24), דקות ספורות לאחר שהקבוצה זכתה בניצחון מרגש על היריבה העירונית טוטנהאם.

 

השכר הממוצע של שחקני הפרמיירליג עומד על 25 אלף ליש"ט בשבוע, זהו פחות או יותר השכר הממוצע השנתי של עובד בריטי.

 

"בזמן חלון ההעברות, שומעים פתאום על שחקנים שמעוניינים לעזוב את הקבוצה שלהם כי הם לא מרוויחים מספיק, למרות שכר של 100 אלף ליש"ט בשבוע", מוסיף כריס וולש, בעל מנוי למשחקי אסרנל. "הם יכולים לקנות בית בשבוע. זה ממש מעורר בחילה". שני האוהדים הם בעלי מנוי עונתי, שהמחיר שלו עלה ב-6.5% בשנה שעברה.

 

מנהלי הכדורגל, בדומה לעמיתיהם בסיטי הפיננסי של לונדון, טוענים שהמועדונים חייבים להתחרות ביריבות אירופיות גדולות בתחום השכר. "אין מועדון כדורגל שמשלם שכר גבוה לא נחוץ. הם משלמים את הסכומים המינימליים שהם יכולים על מנת להשיג את השחקנים הטובים ביותר", אמר דובר הפרמיירליג, דן ג'ונסון.

 

הוכחות לכך שהצלחה בספורט מגיעה עם מחיר, אינן עוזרות לניסיונות לשמור על ריסון. על פי הנתונים של דלויט, קיים קשר חזק בין רמת ההוצאות של קבוצה למיקום שלה בטבלת הפרמיירליג.

 

כללי הפייר פליי הפיננסי החדשים שיזמה אופ"א מנסים לשבור את הקשר הזה. הכללים, שייכנסו לתוקף ב-2013, מחייבים את הקבוצות להפסיק לרשום הפסדים ולשלם את החובות בזמן "כדי להגן על יכולת הקיום של קבוצות הכדורגל האירופיות".

 

בעלים זרים אמידים הזרימו מאות מיליונים לחלק מהקבוצות, שאפשרו להן לרכוש שחקנים במחיר לא מוגבל ולהעלות את רמות השכר. שחקנים ברחבי אירופה גם הרוויחו מחוק בוסמן מ-1995, שאפשר להם לעבור בחינם בין קבוצות לאחר סיום החוזים שלהם. הקבוצות הגיבו בכך שהציעו לשחקנים הבכירים חוזים ארוכים ומשתלמים יותר.

 

ואולם כעת מופעל על התעשייה לחץ הולך וגובר לבצע שינוי. מנג'ר אברטון דיוויד מויס קרא השבוע לכל המעורבים בפרמיירליג להסכים לקיצוץ של 20% בשכר, כדי להפוך את המשחק למשתלם יותר עבור האוהדים. השחקנים הבכירים בריינג'רס הסקוטית התבקשו להסכים להורדה בשכר על מנת להימנע מפיטורים.

 

דברה הגריבס, יו"ר ארגון השכר הגבוה (High Pay Centre), שהובילה חקירה בנושא שכר הבכירים במגזר הפרטי ופערי השכר בבריטניה, אמרה ששכר שחקני הכדורגל הוא היעד הבא של הארגון. "אנחנו רוצים לבחון את הכדורגל, מכיוון שאנחנו רוצים לבחון את הגישות הציבוריות כלפי השכר", הוא מסבירה. "נראה שלאנשים פחות מתהפכים הקרביים לעומת התגובה לשכר הבכירים".

 

וולש אומר שהקבוצות מסתכנות בהרחקת האוהדים, אלא אם יצליחו להסדיר את הפיקוח על שכר השחקנים. "שכר השחקנים הוציא בהדרגה את התשוקה מהמשחק. במקום לשחק עבור החולצה, הם משחקים עבור הליש"ט".  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x