תעשיית משחקי ניהול הספורט בארה"ב מגלגלת 1.1 מיליארד דולר בשנה
על פי נתוני חברת המחקר IBISWorld, רווחי "משחקי הפנטזיה" מוערכים ב-397 מיליון דולר בשנה; עוד חוזים כי לאורך חמש השנים הבאות התעשייה תגלגל 1.7 מיליארד דולר
האם תעשיית משחקי ניהול הספורט עשויה להאט בקרוב? רק במעט. להיקלע למבוי סתום? כלל לא. התעשייה הצליחה להשתרש באופן בו אנחנו צורכים ספורט. האם תוכלו לדמיין את התגובה של אוהדי ה-NFL אם Red Zone ייעלם לפתע?
ב-IBISWorld מעריכים כי לאורך חמש השנים הבאות הצמיחה השנתית תעמוד על 8.8%, שיהפכו את משחקי ניהול הספורט לתעשייה המגלגלת 1.7 מיליארד דולר עד 2017. הגורמים העיקריים שעומדים מאחורי הצמיחה: השגשוג של אפליקציות ניידות שמקל על ההצטרפות לליגות ניהול הספורט, צמיחה בתחומים לא מסורתיים כמו מרוצי מכוניות, כדורגל וגולף, וחליבת יותר כסף משחקניות, שמהוות כעת 25% מהשוק אך 10% בלבד מההוצאות הנלוות. ""ספקיות המשחקים שיצליחו למצוא דרך לטפל בחתך הדמוגרפי הגדל אך לא בזבזני הזה יהיו במצב טוב", נכתב בדו"ח של IBISWorld.
במקביל, מיעוט חסמים גורם לכך ששחקנים חדשים נכנסים לשוק כל הזמן. כיום התעשייה מורכבת מ-295 שחקנים, על פי הערכות IBISWorld, ובתוך מספר שנים המספר צפוי לעלות ל-330. לעיתים קרובות, השחקנים המצליחים ביותר מוכרים לאחד מארבעת השחקנים המובילים, שעם כל הכוח שלהם עדיין שולטים רק ב-30% מהשוק. עם זאת, הם צפויים לגדול במידה ניכרת בעוד הדלת המסתובבת של השחקנים הקטנים ממשיכה להביא עסקים חדשים.
אספקט אחד בתעשייה ששווה לעקוב אחריו: הטיפול באוהדים שמחפשים מעבר למודל המסורתי של ניקוד באמצעות הסטטיסטיקות של השחקנים ורוצים ליצור אינטראקציה עם המשחקים החיים. לפני מספר שנים, פורסמה כתבה על סטארט-אפ בשם פריפליי (PrePlay), שמתמחה באפליקציות ניידות שמאפשרות למשתמשים להתחרות דרך האינטרנט באחרים בניבוי מהלכים ותוצאות משחקים.
פריפליי הכריזו לאחרונה על גיוס 3.1 מיליון דולר מקבוצה שכוללת את RSE Ventures, שמשקיעה במיזמי ספורט ובידור במימון הבעלים של מיאמי דולפינס, סטיבן רוס. החברה מתכוונת לנצל את המימון להתרחבות מעבר לליגות ה-NFL ו-NHL גם לעבר בייסבול. זוהי הדוגמה האחרונה למיזמים חדשים שצצים כל הזמן בעולם ניהול משחקי הספורט. האם הציבור יתעייף? כנראה בשלב מסוים, אך יש עוד זמן עד אז.