האוליגרכים שמממנים את סוצ'י 2014 דורשים סיוע ממשלתי
כמה מהמשקיעים המרכזיים באולימפיאדת החורף מבקשים לקבל סיוע פיננסי מהממשלה, בניסיון להקל על הנטל של מימון האירוע, שעל פי ההערכות עלותו תעמוד על 50 מיליארד דולר
כמה מהמשקיעים המרכזיים באולימפיאדת החורף סוצ'י 2014 מבקשים לקבל סיוע פיננסי מהממשלה, בניסיון להקל על הנטל של מימון האירוע, שעל פי ההערכות עלותו תעמוד על 50 מיליארד דולר, כך על פי דיווח בסוכנות רויטרס.
- "רוסיה מפרה זכויות עובדים בזמן ההכנות לאולימפיאדת החורף"
- הוועד האולימפי מקפיא מכירת הכרטיסים לסוצ'י 2014
- לקראת אולימפיאדת החורף: רוסיה הוציאה 302 מיליון דולר על פינוי תושבים
במכתב, שהגיע לידי סוכנות חדשות, ומיועד לסגן ראש הממשלה הרוסי דימיטרי קוזאק, שמונה על ידי הנשיא ולדימיר פוטין לעמוד בראש הצוות המארגן של אולימפיאדה, מתארות ארבע חברות גדולות את הצעדים שברצונן שייושמו כדי "להבטיח החזר מינימאלי על ההשקעה". על המכתב חתומים המיליארדרים ולדימיר פוטנין ואולג דריפסקה, וכן ראשי הבנק הגדול ביותר ברוסיה, סברבנק שבבעלות ממשלתית, וענקית האנרגיה הממשלתית גזפורם.
על פי המכתב, אמצעים שננקטו כדי לממן פרויקטים מהותיים הקשורים למשחקים "התגלו כלא מספיקים כדי להבטיח החזרים על ההשקעות על המתחמים האולימפיים". אם כי, המכתב לא פירט על אילו אמצעים מדובר. עוד מפרטים המשקיעים כי "שורה של בעיות שנחשפו במהלך ביצוע הפרויקטים גרמו לכך שהבנייה הייתה יקרה יותר וגם פגעה בשימוש העתידי במתקנים האלה".
התלונות של ארבע החברות מכסות מגוון תחומים החל מהעלות הגבוהה של הבנייה באזור הררי עם תשתיות עלובות ועד לחוסר הוודאות סביב הפוטנציאל המסחרי של המתקנים לאחר סיום המשחקים והסיכון לספיגת הפסדים לאחר שיפוג תוקף דמי השכירות הנמוכים ב-2015. מנהיגי החברות טוענים כי ביצעו את חובתם הפטריוטית בכך שהשקיעו, על אף סיכונים שעלו בשל "האופי החברתי של הפרויקט". עם זאת, הם הוסיפו כי החברות "הן בכל זאת חברות ציבוריות מסחריות שמטרתן היא לעלות את הרווח שגורפים בעלי המניות".