$
ספורט עולמי

שווי הנכסים ארוכי הטווח של ארסנל עומדים על למעלה מ-500 מיליון יורו

קבוצת הפרמיירליג ארסנל דורגה ראשונה בדו"ח Benchmark של אופ"א על נכסים קבועים

סוכנויות הידיעות 21:0821.10.13

ארסנל דורגה ראשונה בדו"ח Benchmark של אופ"א על נכסים קבועים, לאחר שהגוף המנהל העריך כי שווי הנכסים ארוכי הטווח של הקבוצה עומדים על למעלה מ-500 מיליון יורו. הדירוג הגיע בעקבות ביקורת חשבונאות שערכה אופ"א על כל 237 הקבוצות המתחרות השנה בצ'מפיונס ליג ובליגה האירופית, זאת בהתאם לרגולציית הפייר פליי הפיננסי שבה החלה.

 

 

 

אצטדיון האמירייטס. הנכס העיקרי אצטדיון האמירייטס. הנכס העיקרי צילום: איי אף פי

 

ארסנל היא הקבוצה היחידה עם נכסים קבועים ששווים יותר מ-500 מיליון יורו. הקבוצה הספרדית ולנסיה מדורגת בדרג השני של קבוצות, ששווי הנכסים הקבועים שלהן עומד על 200 מיליון יורו ומעלה. היא מדורגת לצד ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד, באיירן מינכן, מנצ'סטר סיטי וטוטנהאם.

 

על פי ההערכות, השווי המצרפי של הנכסים הקבועים שבהם מחזיקים כל 237 הקבוצות עומד על 4.9 מיליארד יורו. עם זאת, למעלה ממחצית המועדונים שמתחרים העונה בטורנירים האירופיים עדיין משחקים באצטדיונים שבבעלות מוניציפלית. היתרונות של בעלות על אצטדיון באים לידי ביטוי בבירור בדו"ח, שכן המועדונים שמשחקים באצטדיונים שבבעלותם מוכנים בצורה טובה יותר להתמודד עם ההשלכות של החלת החוקים הפיננסיים.

 

"מתוך 23 הקבוצות המשתתפות המגיעות מ-11 מדינות שונות עם נכסים קבועים בשווי 50 מיליון יורו או יותר, כמעט כולן הן הבעלים של האצטדיון (20)". נכתב בדו"ח של אופ"א. 21% בלבד מהקבוצות שנבדקו הן הבעלים של האצטדיון בו הן משחקות. אצטדיון אמירייטס המרהיב של ארסנל עוזר להם להוביל את הדרך בקטגוריה הזו.

 

"ההשקעות ארוכות טווח מגוונות את מקורות ההכנסה של המועדונים", ציינו באופ"א. "קבוצות שבבעלותן אצטדיון מרוויחות 23% ו-11% מכלל ההכנסות שלהן ממכירת כרטיסים ופעילות שיווקית, זאת לעומת 14% ו-7% בלבד עבור הקבוצות ששוכרות או חוכרות את האצטדיון שלהן".

 

237 הקבוצות שנבדקו מייצגות 57% מכלל ההכנסות בגובה 14.1 מיליארד יורו בליגות הבכירות באירופה. הקבוצות הללו החזירו סכום כולל של 8.1 מיליארד יורו מההכנסות, בעוד שההפסדים של הקבוצות הצטמצמו מ-1.7 מיליארד יורו ל-1.1 מיליארד יורו. 52% מהקבוצות הנבדקות דיווחו על עלייה בהכנסות, כששיעור העלייה הממוצע עומד על 9.9%.

 

ספורטינג בראגה, סטנדרד ליאז' ופרטיזן מדורגות ראשונות מבחינת האחוזים שהרוויחו מההעברות. אך מבחינת שווי הכסף, מילאן, אודינזה וטוטנהאם גרפו כולן למעלה מ-30 מיליון יורו מההעברות במהלך השנה הפיננסית 2012.

 

דו"ח המידוד התבסס על נתונים שסיפקו 237 הקבוצות. בהמשך השנה יפורסם הדו"ח המלא. מישל פלאטיני, נשיא אופ"א בטוח שהקבוצות יצליחו ליישר קו בכל הקשור לאחריות הפיסקאלית שלהן. "אני שמח לדווח כי לאחר כמה שנים קשות מופיעים סימנים מעודדים לכך שבעלי הקבוצות לוקחים את האחריות שלהם ברצינות, בראשם השיפור הראשון ברווחיות של הקבוצות מזה מספר שנים במקביל לכניסתן לתוקף של הדרישות האחרונות ברגולציית הפייר פליי הפיננסי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x