סוצ'י 2014: סכנה מסחרית לספונסרים?
נותרו עוד 99 יום עד לפתיחת אולימפיאדת החורף בסוצ'י, ופעילים לזכויות הומוסקסואלים השיקו מספר קמפיינים ברשתות החברתיות נגד הספונסריות הוותיקות של האולימפיאדה: קוקה קולה, מקדונלדס וסמסונג
נותרו עוד 99 ימים עד לפתיחת משחקי החורף האולימפיים בעיר סוצ'י שברוסיה ופעילים לזכויות הומוסקסואלים השיקו מספר קמפיינים ברשתות החברתיות נגד הספונסריות הוותיקות של האולימפיאדה קוקה קולה, מקדונלדס וסמסונג, והביעו חשש מהחקיקה ההומופובית ברוסיה.
- כדורגלנים התבקשו לשרוך שרוכים מיוחדים נגד הומופוביה
- אין שום דבר פוליטי בהומופוביה
- האם קוקה קולה תחרים את סוצ'י 2014?
"לסוצ'י יש פוטנציאל להפוך למשחקי הסכנה", אמר איש שיווק בכיר לשיקגו טריביון. "באירועים הבינלאומיים הגדולים מסוג זה, חברות מחפשות להשיג אפקט הילה (halo effect) עבור המותג. סוצ'י הוא אירוע גדול ומתוקשר, אך אירועים מסוג זה הופכים לפלטפורמות למחאה חברתית ופוליטית".
הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) הודה כבר כי הספונסרים, שמשלמים קרוב ל-100 מיליון דולר עבור זכויות השיווק, הביעו חשש לגבי השפעת החקיקה ברוסיה. "שמעתי מהספונסרים, בייחוד הספונסרים האמריקאים, תרחישים שמדאיגים אותם", יו"ר ועדת השיווק ב-IOC, ג'רהרד הייברג אמר בראיון ל-CNN. "אני חושב שזה עשוי להרוס לנו לא מעט".
אחד הקמפיינים הפועלים באינטרנט קורא למנהלי קוקה קולה להתבטא בפומבי נגד החוקים האנטי הומוסקסואליים. נכון ליום שני, 355 אלף אנשים ברחבי העולם חתמו על עצומה מקוונת שהופצה על ידי SumOfUs.org, ארגון עולמי להגנת הצרכנים.
"קוקה קולה נמצאת בעמדת כוח חשובה במיוחד כך שביכולתה להשפיע הן על הוועד האולימפי הבינלאומי והן על ההנהגה הרוסית", אמר ג'ו מירבלה, מנהל התקשורת ב- All Outל- SumOfUs.org. "הביטחון והכבוד של הרוסים, הספורטאים והאוהדים נמצא בספק כל עוד החוקים המפלים נותרים בתוקף. לספונסרים האולימפיים יש מחויבות מוסרית להגיב עכשיו ולדרוש מפוטין לסיים את מלחמתו נגד זכויות אדם".
ב-Change.org השיקו גם כן עצומה נגד קוקה קולה, מקדונלדס, סמסונג וגם פנסוניק, ויזה, דאו ופרוקטר אנד גמבל, בדרישה שיבטלו את השתתפותן באולימפיאדת סוצ'י.
קוקה קולה לא הגיבה על העצומות, אך התייחסה לחקיקה בהצהרה קודמת שפרסמה. "איננו מבליגים על הפרה של זכויות אדם, חוסר סובלנות או אפליה מכל סוג בכל מקום בעולם", מסרה החברה. "כספונסרים מאז 1928, אנחנו מאמינים שהמשחקים האולימפים הם כוח של טוב שמאחד אנשים באמצעות עניין משותף בספורט".
"אנחנו מנהלים דיונים עם ה-IOC בנושא חשוב זה ותומכים בהצהרה שפרסם הארגון שספורט הוא זכות אדם ושהאולימפיאדה חייבת להיות פתוחה בפני כולם", מסר דובר מטעם פנסוניק.
במקביל, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע ביום שני בסיומה של פגישה בסוצ'י עם נשיא ה-IOC תומאס באך, כי כולם – כולל הומוסקסואלים – רצויים באולימפיאדה. "נעשה כל שביכולתנו כדי לוודא שהספורטאים, האוהדים והאורחים ירגישו בנוח באולימפיאדה ללא קשר למוצא, גזע או נטייה מינית", אמר פוטין, לפי הדיווחים.