פיפ"א מחקה את מנצ'סטר יונייטד
ארגון הכדורגל העולמי יאמץ את מודל הספונסרשיפ המוצלח של מנצ'סטר יונייטד במטרה להגדיל את ההכנסות המסחריות שלו בכ-30%
פיפ"א תאמץ את מודל הספונסרשיפ המוצלח של מנצ'סטר יונייטד כדי להגדיל את ההכנסות המסחריות שלה בכ-30%.
ארגון הכדורגל העולמי הודיע כי ישנה את שיטת מכירת הספונסרשיפ שלו החל ממונדיאל רוסיה 2018. על פי הערכות הארגון, השינוי בשיטה יגדיל את ההכנסות מחסויות ב-30%.
כ-25% מהכנסות של פיפ"א (1.2 מיליארד דולר) מיוחסים לספונסרים ונותני חסויות.
פיפ"א מוכרת חסויות בשלוש קטגוריות שונות: "שותפות פיפ"א" - חברות שמשלמות את הסכומים הגבוהים ביותר וזוכות לחשיפה גלובלית ( ויזה, סוני, אמירייטס, יונדאי-קיה, קוקה-קולה ואדידס); "חסות מונדיאל" (מקדונלד'ס, ג'ונסון אנד ג'ונסון, קונטיננטל, קסטרול ובאדווייזר); ו"ספונסרים מקומיים" (חברות מקומיות ממדינות שמארחות את הגביע העולמי).
בפיפ"א מתכננים לשנות את הקטגוריה השלישית על ידי פתיחת החסויות למונדיאל לספונסרים אזוריים. הספונסרים יהיו יכולים להשתמש במותג המונדיאל של פיפ"א רק באזורים שלהם (לפי טריטוריה או יבשת). כך לדוגמה, ייתכן שיהיו מספר רב של מותגי יין רשמיים למונדיאל או חטיפים רשמיים.
השינוי הזה מחקה באופן מדויק את השיטה שבאמצעותה גייסה אלופת אנגליה מנצ'סטר יונייטד כ-30 ספונסרים מרחבי העולם. מנצ'סטר יונייטד מכניסה מיליונים רבים ממכירת חסות סלולארית בכל מדינה בנפרד, למשל. למנצ'סטר יונייטד, למשל, יש 12 הסכמים עם גופים פיננסיים שבזכות ההסכם רשאיים להשתמש בצבעי המועדון וסמל הקבוצה במיתוג כרטיסי האשראי המקומיים.