סקר חדש: ארסנל - מועדון הכדורגל הפופולרי ביותר בסין
הקבוצה הלונדונית אמנם הובסה בליברפול, אך קיבלה חדשות טובות במהלך סוף השבוע. סקר בקרב אוהדי כדורגל בסין מגלה כי ארסנל עקפה את מנ'צסטר יונייטד במדד הפופולריות במדינה המאוכלסת בעולם
למרות התבוסה אמש (שבת) 1-5 לליברפול, ארסנל קיבלה חדשות טובות מאוד במהלך סוף השבוע. סקר מקוון בקרב האוהדים הסינים חשף כי המועדון הלונדוני עקף את מנצ'סטר יונייטד, ונחשב כיום למועדון הכדורגל הפופולרי ביותר בסין.
- ארסנל, צ'לסי וליברפול ימנעו ממנצ'סטר סיטי לשחק בליגת האלופות?
- חוזי חסות לארסנל, ליברפול ומנצ'סטר סיטי - מצמצמות פערים מול מנצ'סטר יונייטד
- רשמי: אחרי יותר מ-20 שנה ארסנל עזבה את נייקי ועברה לפומה
ארסנל הדיחה את קבוצתו של דיוויד מויס מהמקום הראשון בקרב הסינים, כשהמועדון האיטלקי מילאן מדורג שלישי לפני הענקיות הספרדיות ריאל מדריד וברצלונה. גרמניה היא הנבחרת הלאומית הפופולרית ביותר לפני איטליה וספרד, בעוד הפרמיירליג האנגלית נבחרה לליגה הלאומית המועדפת בהפרש ניכר, לאחר שקיבלה 50% מהקולות, לפני לה ליגה הספרדית וסריה A האיטלקית.
הסקר נערך על ידי המרכז לעסקי ספורט בינלאומיים (CIBS) באוניברסיטת קובנטרי באנגליה בחודשים ספטמבר ונובמבר בשנה שעברה, והשתתפו בו 15,586 נשאלים.
ג'יאג'יה סונג, אחד מהחוקרים במרכז, הציע הסבר אפשרי להעדפת האוהדים הסינים את ארסנל על פני מנצ'סטר יונייטד, שמבקרת באופן קבוע במזרח הרחוק. "האוהדים נוטים להעדיף קבוצה שבה עולים באופן קבוע בהרכב שחקנים מהנבחרת הלאומית האהובה עליהם", הסביר. "פירוש הדבר ששחקנים כמו מזוט אוזיל ולוקאס פודלסקי, שניהם שחקנים גרמנים בינלאומיים שמשחקים בארסנל, ימלאו ככל הנראה תפקיד מסחרי ושיווקי חשוב עבור הקבוצה, המדינה והליגה".
ארסנל שיחקה לראשונה בסין ב-1995, אך לא שבה למדינה עד 2011, ככל הנראה כיוון שהמנג'ר ארסן וגנר העדיף למקד את האימונים בפגרה באירופה ולא לפצוח במסעות בינלאומיים בעלי פוטנציאל רווחי. לעומת זאת, רבות מהיריבות של ארסנל בפרמיירליג, ביניהן מנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי, ליברפול וצ'לסי, ביקרו בסין ובמדינות אחרות באסיה, בתקווה להעשיר את ההכנסות שלהן.
ואולם הפרופסור סיימון צ'דוויק, מנהל ה-CIBS, טוען כי ההכנסות הפוטנציאליות של קבוצות מהאוהדים שלהן ברחבי העולם אינו מנוצל עד הסוף. "אין ספק כי קבוצות גורפות רווחים מסין, מדרום קוריאה ומיפן", הוא הסביר בטוויטר. "השאלה אם הן משיגות רווח היא נושא אחר לגמרי. בדרך כלל, קבוצות פרמיירליג גורפות פחות מ-10% מההכנסה שלהן ממכירות מחוץ לאנגליה. אפשר להשוות לדוגמה את הכדורגל האירופי בסין לביצועים של ה-NBA במדינה. לליגת הכדורסל יש תשתית שיווק במקום, שנועדה להרוויח מההזדמנויות לשרת אוהדים ולקוחות".
בשלב זה, ארסנל ויריבותיה בפרמיירליג עדיין מחשיבות ביקורים במזרח וקיום משחקים מול האוהדים המקומיים שלהם כמשתלמים, אך הולכת ומתגברת התחרות מצד הקבוצות המקומיות בסין.
הסופר ליג הסינית הוקמה ב-2004, כמיתוג מחודש של ליגת Jia-A שהוקמה עשור קודם לכן, וכיום מונה 16 קבוצות. גוואנגז'ו אברגרנדה היא הקבוצה שכבשה את הליגה המקומית בסערה, ובנובמבר האחרון הפכה לזוכה הסינית הראשונה בליגת האלופות האסייתית.האלופה הסינית אף טוענת כי למשחקים שלה מגיעים 45 אלף אוהדים.
המאמן של אברגרנדה הוא האיטלקי מרצ'לו ליפי, שהוביל את הנבחרת האיטלקית לזכייה במונדיאל 2006. בבסיס ההצלחה של ליפי עומדת קבוצה של שחקנים סינים עולים, למעשה יש לו שלושה שחקנים זרים בלבד, בעיקר כיוון שהליגה הסינית מגבילה את מספר השחקנים הזרים בכל קבוצה לחמישה בלבד.
לקבוצה הצטרף בסוף השבוע שחקן הנבחרת האיטלקית אלסנדרו דיאמנטי (30). אברגרנדה מסרה כי הקפטן לשעבר של בולוניה מסריה A חתם על חוזה לשלוש שנין כולל דמי העברה של 6.9 מיליון יורו (9.4 מיליון דולר), אולם לא נחשפו פרטי השכר. הקבוצה הסינית היא בבעלות חברת הנדל"ן אברגרנדה ריל אסטייט גרופ. הגעתו של דיאמנטי מהווה "חתיכה מהותית בפאזל" והוא אמור לסייע לקבוצה להגן על התואר שלה, הוסיף ליפי.