מנצ'סטר סיטי מוכנה למלחמה עם אופ"א
76 קבוצות ברחבי אירופה הועברו לבדיקות נוספות, ו-9 נכשלו במבחני הפייר פליי. 8 מתוכן קרובות להשגת הסדר, כשסיטי היא היחידה שלא מוכנה להתפשר על העונשים שספגה. היא תלך על לביהמ"ש הגבוה לבוררות בספורט
מנצ'סטר סיטי, הזועמת על כך ששוכנה בכפיפה אחת עם פריס סן ז'רמן הבזבזנית, שוקלת לצאת נגד משטר הפייר פלי הפיננסי של אופ"א. שתי הקבוצות צפויות לשלם קנסות גבוהים של קרוב ל-60 מיליון יורו ולהיענש בשל ההוצאות הנרחבות שלהן על שחקנים.
- תרופה לא יעילה
- פריז סן ז'רמן הכניסה כ-400 מיליון יורו ב-2012/13
- אופ"א הענישה את מנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן
מנצ'סטר סיטי צריכה להחליט עד יום שישי האם להסכים בחוסר רצון לעונש המוצע או להסתכן ולהעביר את המקרה לעיון לפאנל החוקתי של גוף הפיקוח הפיננסי על הקבוצות (CFCB).
הפאנל, שבראשו יושב השופט הפורטוגלי חוזה נרסיסו דה קונה רודריגז, יכול להחליט באופן חד משמעי להטיל עונש חמור אף יותר, שיכול אף למנוע מהקבוצה של שייח מנסור להשתתף בשנה הבאה בצ'מפיונס ליג. לפי ההערכות, שמונה מתוך תשע הקבוצות שעדיין מעורבות בתהליך קרובות להשגת הסדר עם הזרוע החוקרת של ה-CFCB, שהתעמקה בחשבונות של 236 קבוצות שהעפילו לתחרות האירופית ב-18 החודשים האחרונים. מלבד סיטי ופריס סן ז'רמן, שבע העברייניות הנוספות לא משחקות באחת מארבע הליגות הגדולות באירופה, והן צפויות לספוג קנס מצומצם יותר.
לפי העונשים שהציעה אופ"א, שפריז סן ז'רמן כנראה קרובה להסכים להם, על שתי הקבוצות יוטל קנס של 20 מיליון יורו לעונה בשלוש השנים הבאות, וכן הן יצטרכו לצמצם את ההרכבים שלהן לתחרויות האירופיות מ-25 ל-21 שחקנים. בנוסף לכך, גובה השכר הכולל שהן משלמות לשחקנים יוגבל כדי להשאיר אותו ברמתו הנוכחית. מאמן פריז, לורן בלאן, טען כי העונשים המוצעים יגבילו את היכולת שלו להתחרות בצ'מפיונס ליג ויחייבו אותו להיות חסכן בשוק ההעברות. "נצטרך להציב מטרות מוגדרות ולנהוג בחוכמה", אמר. "ניאלץ להיות מדויקים ביותר כדי לשפר את הקבוצה הזו, אך אני חושב שנוכל לעשות זאת ונעשה זאת".
מנואל פלגריני סירב לזרוק השערות לגבי משמעות העונשים על סיטי. "איני יודע על כך", אמר. "זה עדיין לא רשמי, אז אין עוד מה להוסיף. כשיגיעו חדשות רשמיות מאופ"א נוכל לנתח את האפשרויות". בשל החוקים של אופ"א לגבי שחקנים מקומיים, שמחייבים ששמונה שחקנים לפחות בכל קבוצה התאמנו באותה המדינה במשך שלוש שנים בין הגילאים 15-21, סיטי קרוב לוודאי שתיאלץ לוותר על כמה שחקנים עם משכורות גבוהות לטובות כישרונות צעירים.
התחושה באבו דאבי, היא שההתמקדות במנצ'סטר סיטי לא הייתה הוגנת, אולם מקורות הקרובים להתרחשויות באופ"א מתעקשים שגובה הקנס תואם לפשע. לפי החוקים, שנועדו על פניהם לצנן את אינפלציית השכר ולמנוע מהקבוצות לקנות את דרכן להצלחה, הקבוצות יכולות לצבור הפסדים של 45 מיליון יורו בעונות 2011-12 ו- 2012-13.
אף שמנצ'סטר סיטי הפסידה 153 מיליון ליש"ט בשתי העונות המדוברות, בכירים בקבוצה חוזרים וטוענים שמחיקת השווי שניתן היה לבצע על חוזים שנחתמו לפני המצאת החוקים ב-2010 וכן האפשרות לא לכלול השקעות בפיתוח צעירים ובתשתיות, מאפשרות להם לעמוד אך בקושי בחוקים. מנגד, מקורות באופ"א מתעקשים שגובה הקנס המוצע על סיטי קשור ישירות לגובה ההפרות שלהם.
רואי החשבון של אופ"א הגיעו לפי הדיווחים למסקנה שלחוזה של מנצ'סטר סיטי בגובה 350 מיליון ליש"ט לעשר שנים עם חברת התעופה הלאומית של אבו דאבי, איתיחאד, ולשורה של חוזי רישיונות, הוענק שווי גבוה יתר על המידה. מנצ'סטר סיטי חשפו כי ההפסדים צומצמו ל-52 מיליון ליש"ט עבור עונת 2012-13 מ-99 מיליון ליש"ט עונה קודם לכן. לטענת הקבוצה היא מכרה את זכויות המוניטין של השחקנים תמורת 24.5 מיליון ליש"ט לחברה נפרדת, וגייסה 22.45 מיליון ליש"ט מחכירת קניין רוחני ל"צד שלישי" – קרוב לוודאי שמדובר בזיכיונות של סיטי בניו יורק ובמלבורן.
לפי החוקים של אופ"א, מחיקות השווי של החוזים שנחתמו לפני ה-1 ביוני, 2010, חלות רק לעונה הראשונה מבין שתי העונות שנבדקו. במקור, 76 קבוצות ברחבי אירופה הועברו לבדיקות נוספות, ו-9 נכשלו במבחני הפייר פליי. שמונה מתוכן קרובות לפי ההערכות להשגת הסדר, כשסיטי היא היחידה שלא מוכנה להתפשר, ועשויה למצוא עצמה בעמדה פגיעה. אף ששני הצדדים טענו שיש מקום למשא ומתן, ב-CFCB קרוב לוודאי שלא יזוז יותר מדי מעמדתם הנוכחית.
ישנו סיכוי אם כך שמנצ'סטר סיטי, שצפויה לזכות באליפות הפרמיירליג במידה ותשיג 4 נקודות משני משחקי הבית האחרונים שלה, תילחם בפסיקה של אופ"א כל הדרך עד לבית המשפט לבוררות בספורט, שהודיע כבר שינסה לנהל דיונים בערעורים על הסיבוב הראשון של ההחלטות של אופ"א בנושא לפני תחילת העונה הבאה. אך אם סיטי תהמר על ערעור היא עשויה למצוא עצמה עם עונש כבד יותר, ומסתכנת בקיץ של חוסר ודאות שיפגע בסיכויים שלה בשוק ההעברות.
על אף שהשקיעו קרוב ל-1 מיליארד ליש"ט לאורך חמש שנים בהפיכת סיטי לכוח משמעותי בכדורגל האירופי, מנהלי הקבוצה ממשיכים להתעקש כי נותרו מחויבים לעמידה בכללי הפייר פליי. אם העונש של אופ"א יעמוד על כנו, הנהלת המועדון והמנכ"ל פראן סוריאנו, יצטרכו להתמודד עם כמה שאלות לא קלות, בראשן האם הוליכו שולל את הבעלים של הקבוצה והבטיחו להם שהיא תעבור את המבחנים?
מנגד פריז סן ז'רמן, שבבעלות קטארית, הודתה שהחוזה שלה בגובה 200 מיליון יורו בשנה עם רשות התיירות של קטאר, שהשווי שלו הופחת בחצי על ידי רואי החשבון של אופ"א בהתאם לחוקים על עסקאות לאותו צד, אכן נופח.