הפתעה! הסרט של פיפ"א כושל בקופות
הסרט, שעלה יותר מ-27 מיליון דולר הכניס כ-200 אלף דולר בלבד
"הכסף היה יכול לממן שתילת דשא טבעי בשישה מגרשים בקנדה עבור שחקניות הכדורגל הטובות בעולם, ויישאר עודף".
- פיפ"א שילמה 20 מיליון יורו על סרט עלילתי; הדמות הראשית: בלאטר
- כך נשאר ספ בלאטר האיש החזק בכדורגל העולמי
- פיפ"א הרוויחה 72 מיליון דולר ב-2013
כך מתחילה ביקורת נוקבת נגד הסרט של פיפ"א, שהופק בתקציב של 27 מיליון דולר. לפי תקנות הדירוג של IMDB, הסרט טוב בערך כמו סרטה של לינדזי לוהן "אני יודעת מי הרג אותי", מעט טוב יותר מגיגלי של בן אפלק וגרוע בהרבה מעולם המים. זאת עוד לפני שכוללים את ההכנסות הזעומות ממכירות כרטיסים של United Passions, הסרט במימון פיפ"א שאמור לתאר את ההיסטוריה של ארגון הכדורגל הבינלאומי.
בשוויץ, 120 אנשים רכשו כרטיסים לבכורה בעלות של כמעט 23 דולר (!) לכרטיס. אולם הסרט הוקרן באולם שיכול להכיל עד 500 צופים. הסרט הוצג באקרנים בשבע מדינות בלבד, ביניהן פורטוגל וסרביה, שההכנסות בהן עמדו על פחות מ-7,000 דולר ו-3,000 דולר, בהתאמה. בסוכנות החדשות AP מדווחים כי ההכנסות הכוללות נעות כעת בין 150-200 אלף דולר. כלומר, הפסד של 26.8 מיליון דולר.
לפי הדיווח ב-AP, בתעשיית הקולנוע הסרט נחשב לכישלון, על אף שמככבים בו שחקנים כמו ג'רארד דפרדייה, סם ניל וטים רות'. אולם גם בשנה שבה מתקיים המונדיאל, יהיה קשה למכור סרט שמספר את ההיסטוריה של הארגון, בייחוד כשהוא נושא את הכותרת הרעילה "הסרט של פיפ"א".
החשד שמדובר בפרויקט יוהרה שהתסריט שלו אושר על ידי נשיא הארגון ספ בלאטר, אותו מגלם רות' שהיה מועמד בעבר לאוסקר, בא לידי ביטוי בלא מעט משפטים, כולל דבריו של בלאטר לאחר שנבחר לראשונה ב-1998, בהצבעה שרבים חושבים שהייתה מוטה: "נעניש גם על הסימן הקטן ביותר של הפרה מוסרית", טוען בלאטר בגילומו של רות' בפני מנהלי השיווק של פיפ"א.
"אני בוחר בכדורגל, ובלי שעונים יותר", אומרת בסרט דמותו הבדיונית של בלאטר, שבמציאות עוד לא טרח להסביר מה עשה עם שעון בשווי 26 אלף דולר שהעניקה לו ההתאחדות הברזילאית במונדיאל.