קבוצת פורמולה 1 נמכרה ב-1 ליש"ט
קייטרהאם ספורטס, החברה הבריטית שעיצבה ובנתה מכוניות עבור קבוצת הפורמולה 1 הקורסת קייטרהאם, נמכרה עבור 1 ליש"ט בלבד. כך על פי מסמכים משפטיים שפורסמו לאחרונה
קייטרהאם ספורטס, החברה הבריטית שעיצבה ובנתה מכוניות עבור קבוצת הפורמולה 1 קייטרהאם, נמכרה עבור 1.60 דולר (1 ליש"ט) בלבד, כך על פי מסמכים משפטיים שפורסמו לאחרונה.
- פורמולה 1: קייטרהאם תוכל להתחרות במירוץ האחרון של העונה
- סופית: מאורוסיה, קבוצת הפורמולה 1, פושטת רגל
- 20% מקבוצות הפורמולה 1 בפשיטת רגל
ב-20 באוקטובר הועברה הקבוצה לפירוק, המקבילה הבריטית להגנה מפני נושים, וכתוצאה מכך פספסה את המרוצים בטקסס ובברזיל. היא הצליחה להתחרות במרוץ סיום העונה באבו דאבי בחודש שעבר לאחר שגייסה 3.5 מיליון דולר דרך קמפיין גיוס המונים, ומאז המפרק הממונה, פינבר או'קונל, מנסה למכור את העסק.
גובה המכשול שעומד לפניו נחשף כעת במסמכים המראים כי הקבוצה נמכרה בספטמבר עבור 1 ליש"ט לבעלים הקודמים שלה קונסטנטין קוג'וקאר. הוא אינו מגיע מעולם הפורמולה 1, אלא היה שחקן כדורגל לשעבר בקבוצה הרומנית סטיאווה בוקרשט, ודירקטור לשעבר בחברת התחבורה והלוגיסטיקה הרומנית,טראנסבוס קודראנו.
ב-8 באוקטובר הגיש קוג'קאר הצהרה משפטית ארוכה, כחלק מתהליך הפירוק לקייטרהאם ספורטס. העיתון הבריטי אינדיפנדנט דיווח בסוף אפריל כי ההצהרה אישרה שקוג'וקאר רכש את החברה מתוך מטרה למכור את שירותיה לפורזה רוסה, קבוצה חדשה שקיבלה אור ירוק ביוני על ידי הארגון המנהל את הפורמולה 1, הפדרציה הבינלאומית למכוניות (FIA).
ההצהרה של קוג'וקאר מאשרת גם את הסכום ששילם עבור הקבוצה: "יש מניה אחת בחברה, ואני רכשתי אותה ב-24 בספטמבר, 2014 עבור 1 ליש"ט. אני כעת בעל המניות היחיד והדירקטור של החברה".
לפי דיווח בדיילי טלגראף מה-27 באוקטובר, קייטרהאם חייבת 25.6 מיליון דולר לנושים, וזו אחת הסיבות לכך שפורקה. כיצד הגיעה הקבוצה למצב הזה? ההיסטוריה שלה בפורמולה 1 מורכבת משורה של אירועים הזויים שהחלו עוד לפני שיצאה למרוץ הראשון שלה ב-2010.
הצטרפותה של הקבוצה הוכרזה בספטמבר 2009, שלושה חודשים לאחר שב-FIA ביטלו תכניות להגביל את התקציבים של הקבוצות ל-55 מיליון דולר. התכנית הייתה אמורה לאזן את מסלול המרוצים ולהעניק לקייטרהאם הזדמנות להתחרות בתנאים שווים עם הכוכבים הגדולים של התחרות, כמו פרארי, מרצדס ורד בול רייסינג. התכנית כאמור נגנזה, אך הבעלים של קייטרהאם המשיכו בתכניות שלהם בכל מקרה.
בעלי המניות היו קבוצה של משקיעים ממלזיה, בהובלת טוני פרננדז, מנכ"ל חברת הטיסות המוזלות אייר אסיה. הם שילבו בקבוצה את 1MRT, חברה מלזית שבבעלותה המסלול grid slot בפורמולה 1, והייתה החברה האם של קייטרהאם ספורטס. קייטרהאם סיפקה שירותי עיצוב, בדיקות ותמיכה במרוצים עבור 1MRT, בתמורה לתשלום, ובמקור נקראה 1Malaysia Racing Team.
בינתיים הקבוצה קיבלה אישור מה-FAI להתחרות גם בשנה הבאה עם אותה המכונית בה התחרו השנה - מהלך שנועד לחסוך הרבה כסף ו"להפוך אותה לאטרקטיבית יותר עבור רוכשים פוטנציאליים".
עדיין לא ברור מה יעלה בגורל הקבוצה ומי ירכוש אותה.