$
רכישות

קבוצתו של גיא לוזון הפסידה 7.2 מיליון ליש"ט בעונה שעברה

400 אוהדים של צ'רלטון את'לטיק נפגשו בוולוויץ' ומחו על האסטרטגיה של הבעלים הבלגי, ובייחוד תלותו בשחקנים מרשת של מועדוניו באירופה

שירות כלכליסט 15:1924.02.15

במובנים רבים צ'רלטון את'לטיק היא קבוצה טיפוסית בליגת המשנה האנגלית, הצ'מפיונשייפ, שהמצוקה הפיננסית שלה שנמשכת כבר חמש שנים תוכל להיפתר תוך שנה אחת בפרמיירליג. 

 

 

 

גיא לוזון בצ'רלטון. ההכנסות עלו מ-11.9 מיליון ליש"ט ל-12.7 מיליון ליש"ט גיא לוזון בצ'רלטון. ההכנסות עלו מ-11.9 מיליון ליש"ט ל-12.7 מיליון ליש"ט צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

בינתיים, הקבוצה ממשיכה לצבור הפסדים משמעותיים של מעל 7 מיליון ליש"ט בשנה. קשה לראות כיצד היא תוכל לשרוד במצב זה, במיוחד בהתחשב בכך שהבעלים רולנד דושאטלה מאמין שקבוצות צריכות להגיע למצב מאוזן. בשבוע שעבר השתתפו 400 אוהדים של צ'רלטון בפגישת מחאה בוולוויץ' כדי להביע דאגה לגבי האסטרטגיה של הבעלים הבלגי, ובייחוד ההסתמכות שלו על שחקנים מרשת של מועדונים שבבעלותו ברחבי אירופה, הידוע ביותר מביניהם הוא סטנדרד ליאז'. האוהדים חששו שהוא לא העריך נכונה את הסטנדרטים בצ'מפיונשייפ, שהיא ללא ספק ליגת המשנה הטובה באירופה.

 

ההכנסות עלו מ-11.9 מיליון ליש"ט ל-12.7 מיליון ליש"ט, על רקע עלייה בתשלומי ה"סולידריות" מצד הפרמיירליג והכנסות יום המשחק שהיו גבוהות ב-0.7 מיליון ליש"ט לעומת העונה הקודמת בעקבות העפלה עד לסיבוב השישי בגביע האנגלי. ללא ההכנסות הנוספות בזכות ההצלחה בגביע, ההכנסות מיום המשחק בוודאי היו נמוכות יותר (בהתבסס הממוצע צופים נמוך יותר במגרשים).

 

ההכנסה השיווקית טיפסה במעט ל-1.5 מיליון ליש"ט כתוצאה מ"חוזי ספונסרשייפ וספקים מועדפים חדשים". ההפסד התפעולי (לפני פעילות בשוק העברות השחקנים) עמד על 7.2 מיליון ליש"ט, בעוד שב-2013 הסתכם ב-7.4 מיליון ליש"ט. רווח ממכירת שחקנים עמד ללא שינוי על 1.7 מיליון ליש"ט.

 

עלויות העובדים היו נמוכות במעט ועמדו על 11.5 מיליון ליש"ט (לעומת 12 מיליון ליש"ט ב-2013), מתוכם 10.4 מיליון ליש"ט נועדו לתשלום שכר. סכום זה כולל גם 0.3 מיליון ליש"ט שהוקצו לתשלומי פיצויים לעובדים לשעבר. המועדון נאלץ ליישב כמה מקרים בפני בית דין תעסוקתי. בתוספת תשלומי הפיצויים, עלויות העובדים מייצגות 88% מההכנסות, הרבה מעל לרמה של 50% עליה ממליצים בדלויט.

 

חישוב גס מצביע על כך ש-75% מעלויות העובדים מיוחסות לסגל הקבוצה הבוגרת (בסביבות 25 שחקנים) ולצוות המאמנים שכולל 5 אנשים. לפי הבסיס הזה, 30 השחקנים והמאמנים המרכזיים האלה מרוויחים בממוצע 5,000 ליש"ט בשבוע. סכום הגיוני לקבוצה בליגת המשנה בלי כספי מצנח מהפרמיירליג.

 

"גודל החוב של המועדון ממשיך לגדול, וכך גם הסבירות הקיצונית שהמצב ייפתר רק על ידי חזרה לפרמיירליג", אומר ריק אבריט, עורך מגזין האוהדים Voice of the Valley. "28 מיליון ליש"ט היו חייבים לחברה של של דושאטלה עד יוני 2014 נגד 15 מיליון ליש"ט לחברה באיי הבתולה הבריטיים של הבעלים לשעבר. החור הפיננסי הזה רק הולך ומעמיק, בייחוד אם ההכנסה הנוספת שתשולם לקבוצת הצ'מפיונשייפ כתוצאה מחוזי השידור של הפרמיירליג ובשל התיקונים לפייר פליי הפיננסי פשוט תנפח יותר את השכר של השחקנים".

 

בעקבות הסכמי זכויות השידור החדשים של הפרמיירליג, יכנס הרבה יותר כסף לצ'מפיונשיפ וסביר להניח שזה יעלה את עלויות החזקת קבוצה בליגת המשנה של הפרמיירליג.

 

במסגרת ההסכם הכלכלי בין הפרמיירליג לפוטבול ליג (ארגון שמנהל את ליגות המשנה באנגליה), יש מנגנון פיצויים לכל קבוצה שנושרת מהליגה הבכירה כדי לאפשר לה להסתגל להפרשים הכלכליים שקיימים בהכנסות. כיום, מועדון שנושר מהליגה העליונה מקבל  62.7 מיליון ליש"ט במשך ארבע שנים כ"דמי מצנח" (כ-24 מיליון ליש"ט בעונה הראשונה לאחר הירידה, 19.3 מיליון בעונה השנייה, 9.7 מיליון בשלישית ו-9.7 ברביעית. הסכומים הללו יצמחו באופן משמעותי. לפי חישוב של הבלוגר הפיננסי Swissramble, דמי המצנמח המובטחים החל מ-2016/17 יצמחו לסך של 86 מיליון ליש"ט (עלייה של 37%).

 

יתר קבוצות ליגת המשנה באנגליה (צ'מפיונשיפ) שלא נהנות מ"דמי צניחה" מקבלות כיום ישירות מהפרמיירליג דמי סולידריות שנתיים בסך 2.3 מיליון ליש"ט. ההסכמים החדשים צפויים להקפיץ את המספר הזה ל-6.5 מיליון ליש"ט לכל קבוצה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x