בחירות בפיפ"א: המועמדים מבטיחים להגדיל את המונדיאל, ספ בלאטר מבטיח להשאיר אותו באותו גודל
בעוד שיריביו על תפקיד נשיא פיפ"א מציעים להגדיל את כמות הנבחרות במונדיאל בניסיון לפתות את הבוחרים, הנשיא הנוכחי ספ בלאטר הבטיח כי אינו מתכוון להתערב בטורניר המכניס לארגון 5 מיליארד דולר
בעוד שיריביו על תפקיד נשיא פיפ"א מציעים להגדיל את כמות הנבחרות במונדיאל בניסיון לפתות את הבוחרים, הנשיא הנוכחי ספ בלאטר הבטיח כי אינו מתכוון להתערב בטורניר המכניס לארגון 5 מיליארד דולר.
- פיפ"א שוקלת לבטל את הכרטיס האדום על 'מניעת הזדמנות בטוח לשער'
- פיפ"א: "לא מתנצלים על מונדיאל החורף 2022 למרות ההפרעה לליגות המקומיות"
- פיפ"א: "מונדיאל 2022 יתקיים רק בנובמבר-דצמבר"
בלאטר טס במטוס פרטי לבירת פרגוואי, אסונסיון כדי להשתתף בכנס השנתי של הקונפדרציה של דרום אמריקה (Conmebol). בכנס נבחר חואן אנחל נאפו לכהונה נוספת בתפקיד הנשיא. בלאטר ניצל את המעמד כדי להשיג תמיכה לקראת הבחירות במאי. מועמדים נוספים כוללים את הנסיך הירדני עלי בן אל חוסיין, שחקנה לשעבר של ריאל מדריד לואיש פיגו וראש ההתאחדות ההולנדית מיכאל ואן פראח.
"הנשיא רוצה שיהיו רק 32 נבחרות", המספר הנוכחי, מסר סרחיו ג'דואה, סגן נשיא בקונפדרציה של דרום אמריקה בראיון שהעניק משדה התעופה של אוסנסיון. "פיגו, ואן פראח ועלי מדברים על 38 או 40 או 48 נבחרות, אבל בלאטר דבק ב-32".
השהות של בלאטר נמשכה יומיים. הוא לן בסוויטה בעלות של 2,700 דולר ללילה, ונהנה מטיסת מסוק נשיאותית לארוחת צהריים עם מנהיג המדינה הוראציו קרטס. עם זאת, הוא לא סיים את הביקור עם הבטחה ל-10 הקולות של הקונפדרציה.
ההחלטה באיזה מועמד לתמוך תתקבל בסיום פגישה ב-12 במאי, כך הודיע רפאל אסקיבל, נשיא התאחדות הכדורגל של ונצואלה. "האסטרטגיה שלנו היא שאנחנו מצביעים כאחד", הוסיף נשיא התאחדות ברזיל, חוזה מריה מארין.
בלאטר, שמועמד לכהונה חמישית, סירב לשוחח עם התקשורת בנוגע לבחירות המתקרבות, וציין כי הוא נמצא בפרגוואי כנשיא פיפ"א ולא כמועמד. אולם הוסיף כי על הארגון להגן על הטורניר.
"המונדיאל הוא מספר 1 בעולם", אמר בלאטר. "המונדיאל הוא מקור ההכנסות היחיד של פיפ"א ועלינו לשמור על האיכות שלו".
פיפ"א מייצרת למעלה מ-90% מההכנסות שלה מהטורניר המתרחש אחת לארבע שנים, והוא אירוע הספורט הנצפה ביותר בעולם. הטורניר הבא יתקיים ברוסיה ב-2018 ולאחר מכן יעבור למזה"ת, שם ייערך לראשונה בקטאר ב-2022.
בלאטר (78), התייחס בעבר לאפשרות להעלות את מספר הנבחרות במונדיאל, וספג ביקורת מהתקשורת. הדיילי טלגרף הבריטי לדוגמה, כינה את הרעיון "נמהר" ומזימה למשוך קולות. ואן פראח אמר כי היה רוצה לראות 40 נבחרות במונדיאל החל מ-2026, ואילו פיגו הציע 48 נבחרות, כשהטורניר יפוצל בין היבשות.
ג'פרי ווב, סגן נשיא בפיפ"א שעומד בראש הקונפדרציה של צפון ומרכז אמריקה והקאריביים, אמר כי בעוד "שההצעות להרחיב את מספר הנבחרות במונדיאל הן פופולאריות מנקודת המבט של הבחירות, הוא אינו שש לערוך שינויים באוצר שנקרא מונדיאל".
"מתוך 209 התאחדויות, ככל הנראה עבור מחציתן זה מייצג 95% מכלל ההכנסות שלהן לשנה כולה", אמר ווב בראיון. "כך שאני מבין את החשיבות של זה לעולם הכדורגל".
המונדיאל שימש גם בעבר כדי למשוך קולות. קודמו בתפקיד של בלאטר, ז'ואאו האבלנז' הבטיח להרחיב את המכסה למדינות מתפתחות. העלייה האחרונה במספר הנבחרות אירעה ב-1998, אז הורחב מ-24 נבחרות ל-32.
מזכ"ל פיפ"א ג'רום ואלקה אמר כי אינו מעורב בקמפיין וכי זה אינו מוזר שבלאטר לא בנה צוות לניהול הקמפיין. "האם הוא זקוק לקמפיין או שימשיך בעסקים כרגיל או שיציג את פועלו?" ואלקה ענה. "הוא מביא עימו המשכיות ויציבות לארגון".