$
ספורט עולמי

זהו, שכחו מהקאלצ'יופולי

ברצלונה תהיה פייבוריטית בגמר ליגת האלופות אבל אל תשימו את הכסף שלכם נגד הגברת הזקנה שלפני 8 שנים שיחקה בליגת המשנה האיטלקית וכיום היא מלכת איטליה בלי יורשים

אוריאל דסקל 09:3414.05.15

בעונת 2006/07 שיחקה יובנטוס בסריה B, ליגת המשנה באיטליה. הקבוצה שיחקה בליגה, שתוארה על ידי אלסנדרו דל פיירו הגדול כ"גיהנום", בגלל שהנהלת הקבוצה נמצאה אשמה בהטיית משחקים ושופטים. באותה קבוצה שיחקו ג'יאנלואיג'י בופון, גיורגיו קלייני וקלאודיו מרקיזיו. שמונה שנים אחרי, הקבוצה השתנתה לחלוטין אבל השלושה נשארו במועדון. ונגד ריאל מדריד השלושה שיחקו בהרכב והבטיחו את מקומם בגמר ליגת האלופות בברלין לאחר שהשיגו תיקו הירואי בסנטיאגו ברנבאו.

 

 

 

השיקום מאותה פרשייה נוראית - הקאלצ'יופולי - הושלם.

 

יובנטוס - בניהולו העסקי של אנדראה אניילי, ממשפחת אניילי (שהפכה את יובנטוס ליובנטוס) וניהול ספורטיבי של ג'וזפה מוראטה - התחברו לערכים של יובנטוס הדומיננטית - מינוס הטיית המשחקים - ויצאו למסע שיקום כלכלי וספורטיבי כשבדרך דרסו את היריבות המקומיות.

 

שחקני יובנטוס חוגגים אחרי השער שחקני יובנטוס חוגגים אחרי השער צילום: אי פי איי

 

עם מאגר האוהדים הגדול ביותר באיטליה (יותר מ-10 מיליון) החליטה יובנטוס ללכת על מהלך שאפתני של בניית אצטדיון משלה - ובכך יצרה יתרון מסחרי משמעותי על פני היריבות המקומיות שלה, שמשחקות באצטדיונים עירוניים. זאת ועוד, יובנטוס הצליחה להבטיח לעצמה יתרון גדול בקבלת זכויות שידור.

 

חלוקת ההכסף מהטלוויזיה בסריה A נראית כך: 40% מהסכום הכולל מתחלק כתשלום קבוע ושווה לכל קבוצה (17.8 מיליון יורו לכל קבוצה). 25% מהסכום שמגיע לכל קבוצה נובע ממספר האוהדים שיש לה; 5% ממספר התושבים בעיר של הקבוצה; 5% על פי ההישגים של השנה שעברה; 15% על פי ההישגים בחמש העונות שלפני ו-10% על פי הישגיה ההיסטוריים של כל קבוצה. עם הסכם שנראה ככה, יובנטוס הצליחה להבטיח לעצמה את הסכומים הגבוהים ביותר מזכויות השידור. בגלל קטגוריית האוהדים, למשל, היא מקבלת 52 מיליון יורו כשיריבות שלה מקבלות, לעיתים, פחות מ-2 מיליון יורו. וכך נוצר מצב שיובנטוס מרוויחה כ-100 מיליון יורו מזכויות שידור בעוד שהיריבות הקרובות מרוויחות 80 מיליון יורו, 60 מיליון יורו או 40 מיליון יורו. והיריבות הקטנות מרוויחות פחות מ-25 מיליון יורו.

 

היתרון בהכנסות מזכויות שידור בא לידי ביטוי גם בליגת האלופות - שם הסכמי הטלוויזיה של הערוצים האיטלקים גדלו אבל צומצם מספר הקבוצות האיטלקיות מ-4 ל-3. כך נוצר מצב ששלוש האיטלקיות בליגת אלופות מקבלות הרבה יותר מזכויות שידור מכל קבוצה אחרת באיטליה. לפני שנתיים, למשל, יובנטוס קיבלה הכי הרבה כסף מאופ"א - יותר מהזוכה בליגת האלופות (באיירן מינכן) - וזאת על אף שהודחה ברבע הגמר.

 

בשנתיים האחרונות, רק שתי קבוצות באירופה הרוויחו יותר מיובנטוס מזכויות שידור - ברצלונה וריאל מדריד.

 

עם היתרון הפיננסי הגדול והניהול הספורטיבי האינטלגנטי של מוראטה - יובנטוס בנתה את הקבוצה הטובה באיטליה. העונה זכתה באליפות בפעם הרביעית ברציפות והנה עכשיו הם הקבוצה האיטלקית הראשונה בגמר ליגת האלופות מאז אינטר ב-2009/10.

 

ובכל זאת, יובנטוס עדיין "קטנה" יותר מריאל מדריד ואריות היבשת - מבחינת הכנסות ויותר קריטי מבחינת שכר שחקנים. ריאל מדריד משלמת 275 מיליון יורו לשחקניה בעונה ויובנטוס "רק" כ-120 מיליון יורו (הרבה יותר מכל יריבה איטלקית). הספרדים הגיעו כפייבורטים ברורים לחצי גמר ליגת האלופות אבל האיטלקים - עם שקט בזירה המקומית, קבוצה מגובשת שרצה כבר מספר שנים ביחד, קלאסה של אנדראה פירלו וג'יאנלואיג'י בופון והרבה מאוד ניסיון - חצבו דרכם לגמר מול ברצלונה.

 

ברצלונה תהיה פייבוריטית בגמר ליגת האלופות אבל אל תשימו את הכסף שלכם נגד הגברת הזקנה שלפני 8 שנים שיחקה בליגת המשנה האיטלקית וכיום היא מלכת איטליה בלי יורשים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x