$
רכישות

בזכות עזרה קטנה מהחברים

הפייר פליי הפיננסי הוא בדיחה של רגולציה - הוא רק כלי פוליטי שעוצב כדי לסייע לחבריו של פלאטיני

אוריאל דסקל 15:0814.06.15

ב-2009 הסביר מישל פלאטיני, נשיא אופ"א, למה הפייר פליי הפיננסי זה משהו שבעלי הקבוצות רצו. לפיו, בעלים של מועדוני כדורגל רצו חוקים שיעזרו למתן את העלייה במחירי השחקנים, השכר שלהם והחוב של הקבוצות. לא היו לו תשובות לפייר פליי לגבי הבעיה הגדולה ביותר של הספורט - הפערים הגדלים בין הקבוצות העניות לעשירות - אבל פלאטיני הסביר שבזכות הפייר פליי הפיננסי, הכדורגל יהיה בריא יותר מבחינה כלכלית.  

 

 

 

הבעלים התאילנדי החדש של 48% ממילאן. מסייע להתגבר על "הפייר פליי" הבעלים התאילנדי החדש של 48% ממילאן. מסייע להתגבר על "הפייר פליי" צילום: רויטרס

 

המנטרה היתה שמועדונים כמו מנצ'סטר סיטי יוכלו להוציא כמה שהם רוצים בתנאי שהם יכניסו את אותו הסכומים מזכויות שידור, הסכמי חסות ופרסים כספיים. לפי פלאטיני ב-2009, "קבוצות שלא יגיעו לברייק איבן, יורחקו מהתחרויות האירופאיות". "זה בעיקר הבעלים של הקבוצות שרצו את זה ממני", הוסיף פלאטיני. "רומן אברמוביץ' מצ'לסי, סילביו ברלוסקוני ממילאן ומאסימו מוראטי מאינטר. הם כבר לא רוצים להוציא יותר מדי כסף".

 

מאז מילאן הפסידה יותר מ-250 מיליון דולר ב-5 השנים האחרונות. רק בעונה שעברה, המועדון רשם הפסד של 91 מיליון יורו. לשם השוואה, בין 2007 ל-2010 המועדון רשם הפסד של 120 מיליון יורו. האם מילאן נענשה על ידי אפ"א בגלל ההפסדים הללו? לא. למה לא? בגלל שההוצאות היו "מוצדקות" כביכול.

 

מישל פלאטיני מישל פלאטיני צילום: אי פי איי

 

בינתיים מנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן נהפכו לענקיות אירופאיות בגלל השקעות מצד שייח'ים מהמזרח התיכון. הן נענשו ונקנסו על חלק מההשקעות שלפי אופ"א לא היו "הוגנות". אבל זה לא מנע מהן להוציא סכומים בלתי מבוטלים על רכישת שחקנים וגם על בניית המועדון - אקדמיה, שיפוץ אצטדיונים וכו'. המכה על היד של אופ"א לא ממש הזיזה להן.

 

מה זה אומר לנו על הפייר פליי הפיננסי? האם הוא עבד מאז 2009? לא ממש.

 

בחודש שעבר הודיעה אופ"א כי תקל כעת ברגולציה - ותאפשר השקעות חיצוניות בקבוצות על ידי בעלים עשירים. אולי גם זה בגלל ברלוסקוני? אברמוביץ'? מוראטי?

 

מוראטי מכר את אינטר, אז לא משנה לא. אברמוביץ' בנה את צ'לסי ככה שהיא כבר מכניסה כמעט כמו שהיא מוציאה - אבל מוכן ומעוניין להשקיע יותר בשוק העברות השחקנים.

 

וברלוסקוני? בחודש האחרון הוא מכר 48% מהקבוצה לאיש העסקים התאילנדי בי טאצ'אבול ומאז רכש את ג'קסון מרטינס ב-35 מיליון יורו - סכום אדיר לשחקן שיהיה בן 29 באוקטובר. לפי הדיווחים, גם הקשר הדפנסיבי הצרפתי, ג'פורי קונדוגביה, צפוי להצטרף למילאן עבור 30 מיליון יורו. יש דיבור חזק שגם זלאטן איברהימוביץ', משכורת של 10 מיליון יורו לפחות, יגיע למילאן.

 

ניתן לצאת מתוך נקודת הנחה שהחתמות ההכרזתיות הללו הן תוצאה של ההקלה בחוקי הפייר פליי הפיננסי ובגלל ההשקעה התאילנדית.

 

למה אופ"א, לפתע פתאום, מאפשרת השקעות כאלו? אולי בגלל שהם הבינו שהרגולציה הזו, הפייר פליי הפיננסי, היא רגולציה רגרסיבית שכעת, כשבפרמיירליג חתמו על הסכמי זכויות שידור ענקיים, אין לאף קבוצה באירופה סיכוי להתחרות על שחקנים עם הליגה האנגלית. ולכן באופ"א שינו את החוקים כדי לאפשר לעשירי אירופה (ואסיה) ולהשקיע בקבוצותיהם. 

 

איפה זה מותיר את הכדורגל האירופי? באותו מקום שהיה בו ב-2009. קבוצות שמוציאות הרבה יותר ממה שהן מכניסות, שתלויות בבעלים ושעדיין אין פתרון באופן לבעיה החמורה ביותר בכדורגל האירופי - הפערים.

 

ובסופו של דבר,מילאן של ברלוסקוני וחבריו התאילנדים לא הולכת להגיע למצב של ברייק איבן בעשור הקרוב. אין סיכוי. לא עם ההוצאות האדירות הללו על שחקנים - אחרי הפסדים אדירים. מה זה מראה לנו? שהפייר פליי הפיננסי זו רגולציה בדיחה. רק כלי פוליטי שעוצב כדי לסייע לחבריו של פלאטיני.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x