הכסף הקטארי נחת בכדורגל האנגלי - לקבוצה הראשונה בהיסטוריה
כסף מקטאר מגיע לראשונה לכדורגל האנגלי, אך למועדון הכי פחות סביר. המועדון הנבחר הוא לא מעצמת כדורגל, אלא קבוצה קטנה שמשחקת 7 ליגות מתחת לפרמיירליג - שפילד FC
כסף מקטאר מגיע לראשונה לכדורגל האנגלי, אך למועדון הכי פחות סביר. המועדון הנבחר הוא לא מעצמת כדורגל, אלא קבוצה קטנה שמשחקת 7 ליגות מתחת לפרמיירליג.
אך המעמד הרם של שפילד מפצה על היעדר הזוהר שלה. כל קבוצות הכדורגל מרחבי העולם החל מברצלונה וריאל מדריד ועד לקבוצות חובבים, יצאו מהמועדון הזה בעיר הפלדה בצפון אנגליה.
כששפילד החלה לשחק ב-1857, לא הייתה קבוצת כדורגל נוספת בעולם. כעת, מתוך רצון להיות מקושרים לחלוצי הכדורגל, קטאר מזרימה 100 אלף ליש"ט (153 אלף דולר) לשפילד.
אולם השערורייה המתמשכת המתלווה לבחירה בקטאר לאירוח מונדיאל 2022 פירושה שאפשר לפרש את ההשקעה בשפילד כדרך לקידום חיובי של המדינה. אך בשפילד טענו כי פנו לקטאר רק לאחר שהתאחדות הכדורגל האנגלית והפרמיירליג לא נענו לבקשותיה למציאת מימון להחזרתה לבית המקורי שלה. בקשות למענקים חייבות לעבור דרך עמותת הכדורגל. "לא מדובר פה בחדירה של קטאר", אמר יו"ר הקבוצה ריצ'רד טימס. "אלא על כך שיהיה זרז שיגרום לכולם לשים לב...שותפות בין הנערים החדשים בשכונה וקבוצת הכדורגל הראשונה בעולם שמגנה על מורשת הכדורגל שלה".
לקטאר אין את מורשת הכדורגל העמוקה של אנגליה, אך היא מנסה לפתח במהירות שחקנים לקראת המונדיאל ולעלות את העניין במשחק בקרב האוכלוסייה של המדינה הקטנה.
חסן אל תאוודי, מזכ"ל ועדת העל של המונדיאל בקטאר, הוא בעל קשרים לשפילד מכיוון שלמד משפטים באוניברסיטה המרכזית של העיר בשנות ה-90. "בשנים האחרונות מאז היו"ר של שפילד פנה אלינו, עבדנו ביחד כדי לחפש דרכים הולמות שיאפשרו לנו להעניק תמיכה", אמר אל תאוודי. "התרומה הצנועה שלנו היא חלק מצעד ראשון במסע חשוב עבור המועדון שמנסה לצבור תמיכה נוספת לפרויקט האצטדיון".
לאחר שנאבקה לשרוד בעיר הנשלטת על ידי שפילד וונסדי ושפילד יונייטד – קבוצות ששיחקו בפרמיירליג וכעת נמצאות בליגות השנייה והשלישית, בהתאמה – שפילד עברה ב-2001 לאצטדיון של 1,500 מושבים סמוך לדרונפילד, עיירה קטנה במחוז הכפרי דרבישייר.
לא המציאו את הכדורגל
שפילד רכשה את הקרקע של האתר המקורי שלה באוליב גרוב בשפילד, אך כדי לשוב למקום הולדתה הקבוצה צריכה לגייס כספים גם למימון בניית אצטדיון. "אני מקווה שנפתח מגרש חדש ומוזיאון באוליב גרוב ותלמידי בית ספר מרחבי העולם יבקרו ויעמדו באתר שבו נולד המשחק המקסים הזה, הם יוכלו להבין כיצד המשחק טייל בכל פינה בעולם כפי שבא לידי ביטוי בקיום מונדיאל במזה"ת", הוא הוסיף.
המייסדים של שפילד אמנם לא המציאו את הכדורגל, אך הם זוקפים קרדיט על היותם הארגון הראשון שקם מתוך כוונה לשחק את המשחק.
ברחבי בריטניה שיחקו כדורגל בחוקים שונים עד אוקטובר 1857, כשבחלק מהמשחקים השתתפו 500 שחקנים והם הסתיימו לעיתים קרובות באלימות. שני שחקני קריקט נלהבים, וויליאם פרסט ונתניאל קרסוויק, החליטו לאחד את החוקים השונים וכך נולדה שפילד.
פרסט וקרסוויק כתבו את ספר החוקים הראשון, שאימץ בעיטות חופשיות וקווי חוץ (cross bar). כדי לעזור לממן את רכישת הקרקע, ספר החוקים הזה נמכר במכירה פומבית ב-2011 עבור 881,250 ליש"ט (1.4 מיליארד דולר) לקונה אנונימי.
בשלוש שנות קיומה הראשונות, שפילד שיחקה נגד עצמה, כולל משחקים של נשואים נגד רווקים, אך אז היא שכנעה את מועדון הקריקט הסמוך, האלאם ליצור קבוצה יריבה.
עד 1862, הוקמו 15 מועדונים נוספים באזור שפילד – הידועה בשל תעשיית הפלדה שבה – שאורגנו תחת החסות של מועדון שפילד, הגרסה המוקדמת של התאחדות הכדורגל, שהוקם ב-1863.
ב-1889, שפילד עזרה להקים את שפילד יונייטד ואת שפילד וונסדי. שפילד עצמה המשיכה כמועדון נפרד וזכתה ב-1904 בהישג הגדול ביותר שלה – גביע החובבים הלאומי.
כוח המשיכה של הקבוצה מסתיר את מעמדה הנמוך במשחק המודרני. רגע התהילה האחרון שלה קרה ב-2007 בעת שחגגה 150 שנים להיווסדה כשנשיא פיפ"א ספ בלאטר השתתף באירוע בקתדרלה בשפילד ופלה השתתף במשחק חגיגי נגד אינטר.
היותה הקבוצה הראשונה בעולם הבטיח לשפילד מקום בהיסטוריה, אך לא מבטיח לה עתיד יציב.
קבוצת הגברים של שפילד משחקת בליגת החובבים בליגה המשנית, אך קבוצת הנשים שהוקמה לפני 12 שנה משגשגת.
הכסף מקטאר אפשר לנשים של שפילד לעלות לליגה השנייה במאי. היא כעת מרוחקת שלב אחד מליגת הנשים הבכירה. "רצינו להראות את התמיכה שלנו על ידי כך שעזרנו לתמוך בהעלאה שלהן", מוסיף אל תאוודי. "אני מקווה לשכנע אחרים בקהילת הכדורגל הבינלאומית להצטרף לתמיכה במטרה החשובה הזו כדי לשמור על המועדון הנפלא הזה ולקדם כדורגל חובבים".