הקאמפ נואו בידינו
אמהות מתקשרות ומבררות "איפה קונים כרטיסים למסי?", טיסות לברצלונה מלאות, ולקראת משחקים גדולים מחירי הכרטיסים עשויים להגיע למאות יורו. הישראלים משקיעים יותר מ־50 מיליון יורו בשנה כדי לראות את מסי מקרוב
על פי חישובים של חברת הכרטיסים הישראלית Live Tickets, "טירוף ברצלונה" מגיע לשיאים חדשים העונה. יותר מתמיד ישראלים נוכחים במשחקי הקבוצה בקאמפ נואו ומשקיעים עשרות מיליוני יורו כדי לראות מקרוב את ליאו מסי, ניימאר ולואיס סוארס. סוכנויות טיסות אחרות, בהן איסתא ספורט, מאשרות שהביקוש למשחקי ברצלונה שובר שיאים, אך ב־Live Tickets מספקים הערכות לגבי היקף העסקים.
- קרויף מת, הקרויפיזם חי ובועט מתמיד
- הד.נ.א הקטאלני של מנצ'סטר סיטי יהפוך אותה לקבוצת על
- מה הסוד של ברצלונה? זה לא טיקי טאקה זה ABCB ו-ABAC
על פי הערכות, יותר מ־50 אלף כרטיסים למשחקי ברצלונה נמכרו לישראלים העונה, כשסוכני הכרטיסים בחו"ל מציינים שאין עוד עם בעולם שמשקיע יותר מישראלים בצפייה במשחקים בקאמפ נואו. שמונה מעשרת המשחקים הכי נצפים על ידי ישראלים בחו"ל העונה היו של ברצלונה. חישוב גולמי (מחירי כרטיסים, מלון, טיסות וללא שדרוגים ומשחקים גדולים — שם הביקושים מעלים את המחיר לכמה מאות יורו לכרטיס בלבד) מלמד שההשקעה הישראלית בצפייה בברצלונה עולה על 50 מיליון יורו בשנה. "יש חבילות ב־500 יורו ויש משחקים כמו הקלאסיקו שהמחירים שלהם עומדים על 950–1,000 יורו", אומר יוסי אלפסי, מנכ"ל Live Tickets. "אבל ישראלים מעדיפים לשלם כמה שיותר כי אם כבר להגיע למשחק, אז לפחות שהמקומות יהיו טובים".
אז מדוע הישראלים כל כך אוהבים את ברצלונה ומוכנים להשקיע כסף רב בלצפות בקבוצה? לפי אלפסי, ישנן כמה סיבות שהקאמפ נואו הפך ליעד כל כך חביב על הישראלים: "מיקום. ברצלונה, בקצה השני של הים התיכון, מושכת מאוד את הקהל הישראלי. יש הרבה מאוד טיסות והרבה מאוד חבילות ובזול יחסית. למשל, לונדון יקרה משמעותית". אף שברצלונה היא הקבוצה האהודה על 30% מהישראלים (על פי סקר "כלכליסט" מהעונה שעברה), נראה שליאו מסי הוא הסיבה השנייה לפופולריות העצומה של משחקי ברצלונה. "ישראלים רוצים להגיע למשחקים כדי לראות את הכוכב הענק הזה במיוחד ביחד עם לואיס סוארס וניימאר, ה־MSN", אומר אלפסי. "לפעמים מתקשרים אליי אנשים, בעיקר אמהות, ומבקשים לקנות כרטיסים למסי, לא לברצלונה, למסי. פעמים רבות כשמסי נפצע, אז אוהדים מבקשים לדחות את החופשה שלהם לזמן אחר, למשחק שבו ישחק".
ועוד סיבה? "לברצלונה יש כמה סוכנים ישראלים רשמיים בעוד קבוצות אחרות מתעסקות פחות באוהדים־תיירים. יש עוד קבוצות שקשה להשיג כרטיסים למשחקיהן. האוהדים של באיירן מינכן, למשל, לא מוכנים לוותר על כרטיסים. לפעמיים מציעים לבעלי מינויים מאות יורו אבל הם לא מוכנים לשחרר — זה עניין תרבותי. אפילו עשו הפגנה נגד הסכם שעשה המועדון עם Viagogo, אתר למכירת כרטיסים מיד שנייה".
האם התופעה הזו עשויה לחלוף?
"כרגע לא נראה כאילו זה הולך להשתנות. הישראלים מאוד אוהבים את ברצלונה, הקבוצה משחקת כדורגל נפלא ומנצח. הישראלים רוצים לראות את ההיסטוריה הזו מקרוב. אולי אם ניימאר יעזוב או מסי ייפצע נראה דעיכה בביקוש, אבל אין ואקום. ראינו, למשל, שכשליברפול הצטיינה בליגה, הישראלים נהרו לאנפילד. היום מבקשים מאיתנו כרטיסים למשחקים של לסטר — תמיד יהיה מה לראות".