$
ספורט עולמי

האם נבחרת אנגליה עייפה יותר מנבחרות אחרות ביורו?

מתברר שאנגליה משתרכת מאחורי ספרד וצרפת בכל הקשור למספר המשחקים הממוצע והדקות ששיחקו בעונת 2015-16, והיא ברמה דומה לזו שבגרמניה

שירות כלכליסט 14:5008.06.16

ההערכה הרווחת היא שבאנגליה משחקים יותר מאשר בשאר הליגות באירופה. אולם, בכל הקשור לסגל הנבחרות בטורניר יורו 2016, ההנחה הזו מתגלה כשגויה. אנגליה משתרכת מאחורי ספרד וצרפת בכל הקשור למספר המשחקים הממוצע והדקות ששיחקו בעונת 2015-16, והיא ברמה דומה לזו שבגרמניה.  

 

 

 

נבחרת אנגליה. הספרדים שיחקו יותר נבחרת אנגליה. הספרדים שיחקו יותר צילום: איי אף פי

 

הסגל של 23 השחקנים של האלופה היוצאת, שיחק בממוצע 5 משחקים יותר וקרוב ל-300 דקות יותר מאשר שחקניו של רוי הודג'סון.

 

יש כמה נסיבות מקלות. ג'ק וילשר, שפספס את מרבית העונה, מוריד את הממוצע של אנגליה. אולם גם אם הקשר של ארסנל היה משחק כל העונה, אנגליה עדיין הייתה מפגרת אחרי ספרד וצרפת.

 

עם זאת, עומס העבודה של אנגליה גבוה משל איטליה, ויילס וצפון אירלנד, אך במקרה של שתי האחרונות, הסגל שלהם כולל יותר שחקנים שלא עולים בהרכב הפותח בקבוצות שלהם.

 

הפרמיירליג כן אחראית לשלושת השחקנים ששיחקו הכי הרבה כדורגל מבין המדינות שנבדקו.

 

כריס סמאלינג ואנתוני מרסיאל ממנצ'סטר סיטי ומגן ליברפול נת'ניאל קליין שיחקו את המספר הרב ביותר של דקות על המגרש. אולם, ההפרש בעומס העבודה בין השחקנים בפסגת הטבלה הוא מינימאלי, ולכן עדיף להסתכל על המגמות בתוך הנבחרות. גם במקרה הזו, מתברר שבאנגליה לא עובדים יותר קשה מהיריבות. מבין שחקני הנבחרת, 13 שחקנים שיחקו 40 ומעלה משחקים, זאת לעומת 18 שחקנים בספרד ו-13 בצרפת ובגרמניה.

 

הסכום הכולל של הליגה הספרדית מוסבר בזכות שלוש קבוצות: ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד וסביליה, שהעפילו לגמר הטורנירים האירופיים, ובהתחשב בכך שברצלונה שיחקה בעונה שעברה יותר משחקים מכל קבוצה אחרת ביבשת.

 

גם אם השחקנים האנגליים אכן משחקים פחות מהיריבים, התפיסה לפיה הפרמיירליג ואפילו ליגת המשנה, הן מחייבות יותר מבחינה פיסית, עלולה לשלול את היתרונות מכך שהם מבלים פחות זמן על המגרש.

 

לתיאוריה יש בסיס, אך רק עד מידה מסוימת.

 

בחברת ProZone ניתחו את חמש הליגות המובילות באירופה – הליגות הבכירות של אנגליה, צרפת, גרמניה, ספרד ואיטליה – וסיפקו הוכחות בעד הסברה שהפרמיירליג דורשת יותר מבחינה פיסית.

 

לדוגמה, העברת הכדור במהירות בין השחקנים היא גבוהה ב-20% בפרמיירליג מאשר הממוצע האירופי. "בעונת 2015-16 הפרמיירליג אופיינה בנטייה גבוהה בהרבה להעברות כדור מהירות ושמרו על עמדות התקפיות בהשוואה לשאר הליגות האירופיות", הסביר פול נילסון מ- ProZone.

 

"הנתונים האלה תומכים בתפיסה שמהירות המשחק באנגליה היא גבוהה יותר בהשוואה למתחרות, ויכולה להיות קשורה גם לדרישות פיסיות גבוהות יותר ולמהירות של קבלת ההחלטות".

 

גם אם נצא מנקודת הנחה שהפרמייליג אכן פיסית יותר משאר אירופה, יש לקחת בחשבון את ההשפעה שתהיה לכך על שאר הנבחרות ביורו. שכן, הפרמיירליג מספקת 103 שחקנים לטורניר, 81 מתוכן אינם בנבחרת האנגלית.

 

בכל זאת, אם לוח הזמנים והדרישות של הליגה יותירו בסופו של דבר את אנגליה בחיסרון לעומת שאר הנבחרות, הם יוכלו לקחת השראה מנבחרת דנמרק ב-1992. אף שהסיפור על דנמרק שהניפה את הגביע לאחר שהחליפה ברגע האחרון את יוגוסלביה הוא כבר שחוק, תיאור העונה המקומית לפני אותו סיפור הצלחה בשבדיה לעומת זאת, הוא הרבה פחות מוכר.

 

ארגון מחדש הוביל לכך שהעונה של הליגה הבכירה בדנמרק נערכה בקיץ 1991 ומיד לאחר מכן נפתחה עונת 1991-92. פירוש הדבר שמעל מחצית מהסגל שיחקו עונה וחצי רצופות לפני שהוכתרו כאלופי אירופה. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x