לראשונה: מאזן חיובי לקבוצות הפרמיירליג בחלון ההעברות של ינואר
קבוצות הפרמיירליג האנגלית הוציאו בחודש ינואר 215 מיליון ליש"ט. כלל העסקאות שביצעו 20 הקבוצות בליגה האנגלית הבכירה הותירו אותן עם רווח של 40 מיליון ליש"ט
כלל העסקאות שביצעו 20 הקבוצות בליגה האנגלית הבכירה הותירו אותן עם רווח של 40 מיליון ליש"ט. לשם השוואה, בשנה שעברה הם סיימו את חלון ההעברות עם הפסד של 100 מיליון ליש"ט.
עוד עולה מהדו"ח כי ההוצאות של הקבוצות בחלון ההעברות האחרון היו גבוהות ב-22% לעומת השנה שעברה, וכלל ההוצאות לעונה עלו ב-32%.
6 הקבוצות המדורגות אחרונות בטבלה מייצגות 50% מכלל ההוצאות, ו-10 הקבוצות בחצי התחתון של הטבלה מייצגות 67% לאחר שהוציאו 145 מיליון ליש"ט.
הפרמיירליג שמרה על מעמדה וגם הפעם הוציאה את הסכומים הגבוהים ביותר באירופה בחלון ההעברות של ינואר. אחריה דורגה ליג 1 הצרפתית עם הוצאות של 130 מיליון ליש"ט על ההעברות. הקבוצות בבונדסליגה הוציאו בסביבות 85 מיליון ליש"ט, הקבוצות האיטלקיות הוציאו 80 מיליון ליש"ט, בעוד שהקבוצות הספרדיות הסתפקו ב-20 מיליון ליש"ט.
ההוצאות של הקבוצות בליגת המשנה האנגלית, הצ'מפיונשייפ עמדו על 80 מיליון ליש"ט, עלייה של יותר מ-125% לעומת שנה קודם לכן, אז ההוצאות עמדו על 35 מיליון ליש"ט. מדובר בשיא חדש בליגה מבחינת גובה ההוצאות.
"ההוצאות של קבוצות הפרמיירליג בחלון ההעברות של ינואר הסתכמו בסכום שיא של 215 מיליון ליש"ט, כשהשיא הקודם עמד על 175 מיליון ליש"ט והושג בינואר 2011", הגיב על הממצאים דון ג'ונס מחטיבת עסקי הספורט של דלויט. "המכירות של אוסקר, דמיטרי פאייה, אודיון איגהלו וממפיס דפאי, וכן מכירות של שחקנים בסכום כולל של 20 מיליון ליש"ט בקבוצות ליגת המשנה, עזרו לליגה האנגלית להגיע לראשונה למאזן חיובי בחלון ההעברות".
הוא הוסיף: "כפי שראינו בשנה שעברה, הקבוצות בתחתית הליגה הן שעומדות מאחורי מרבית ההוצאות בינואר הנוכחי, משקיעות בהרכבים שלהן בניסיון לשרוד. זה לא מפתיע בהתחשב בתלות של המועדונים בהכנסות המגיעות בחוזי השידור בפרמיירליג".