מכת מדינה: שיעור האבטלה בבריטניה צפוי לעלות ל-8.7%
לפי דו"ח שפרסם המכון למדיניות ציבורית, הקלה בהיקף האבטלה תסתמן רק בעוד שנה וחצי לפחות. חוקרת בכירה במכון: "אלה הם המיתון הממושך ביותר וההתאוששות האטית ביותר שבריטניה חוותה מעודה". אבטלת הצעירים זינקה לשיא של 20 שנה
מספר המובטלים בבריטניה צפוי להמשיך לעלות, ויגיע לשיא עד ספטמבר 2013 - כך לפי דו"ח שפרסם המכון למדיניות ציבורית (IPPR) המצוטט ב"טלגרף" הבריטי. לפי הדו"ח, עוד 100 אלף בריטים יאבדו את משרתם לפני סוף הקיץ, והאבטלה לא צפויה לרדת בשנה וחצי הבאות.
שיעור האבטלה בבריטניה
הניתוח שערך המכון בהזמנת ממשלת בריטניה מלמד כי שיעור המובטלים עשוי להגיע לכמעט 3 מיליון, כפי שצפו אנליסטים בתחילת המיתון. מספר המובטלים בבריטניה עומד כרגע על 2.67 מיליון איש. עם זאת, הדו"ח החדש מצייר תמונה עגומה לגבי השנה הקרובה עבור צעירים ומחפשי עבודה מעל גיל 50, אשר הפגיעה בהם כבר גדולה ממילא על רקע המיתון המתמשך.
לפי המחקר, עוד 41 אלף איש בגילי 24-16 יצטרפו למעגל האבטלה, ובכך יישבר שיא חדש מאז שהחלו הרישומים ב־1992. במקביל, עוד 7,000 עובדים מבוגרים בני 50 ומעלה יאבדו את משרתם במהלך השנה.
לפי תחזית המכון, האזורים שיספגו את עיקר הפגיעה הם בין השאר צפון־מערב המדינה, לונדון ומזרח אנגליה - שם תירשם עיקר העלייה בהיקפי האבטלה במהלך השנה הבאה. לעומת זאת, בדרום־מזרח המדינה תירשם רק החרפה מתונה בהיקפי האבטלה. עוד מלמד הדו"ח כי כמעט 5,000 בריטים יאבדו את משרתם מדי שבוע, מעתה ועד סוף אוגוסט.
בהתבסס על דפוס העלייה בהיקף המובטלים ב־2011, התחזית היא כי עוד 50 אלף גברים ומספר שווה של נשים יאבדו את משרתם השנה, זאת על רקע קיצוצים נמשכים בסקטור הציבורי.
"הטרגדיה האישית של ההתאוששות הכלכלית האטית היא האופן שבו האבטלה תוסיף לעלות במהלך השנה הבאה, גם כאשר הכלכלה תתחיל לצמוח", כך לפי קייט לוסון, חוקרת בכירה מטעם המכון למדיניות ציבורית. "הסכנה היא כי האבטלה הגבוהה תהפוך לרכיב קבוע בכלכלת בריטניה, כפי שהיה בשנות השמונים. גם בהקשר של תוכנית הממשלה להפחתת הגירעון, מדובר בקוצר ראייה של הממשלה".
בין נובמבר לינואר, העלייה החדה ביותר באבטלה, בשיעור של 4.8%, היתה בקרב בני 50 ומעלה והגיעה ל־428 אלף מובטלים. גם הצעירים ביותר ספגו מכה קשה, עם 1.04 מיליון מובטלים בני 25 ומטה. נתונים חדשים שיתפרסמו בשבוע הבא צפויים להציג החמרה רבה אף יותר במגמה הזו.