$
תעשייה ופיננסים

בנקים הנחקרים בפרשת הונאת הליבור מבקשים להגיע להסדר קבוצתי

הדיונים נמצאים בשלב ראשוני - ועדיין לא ידוע אילו בנקים מעורבים בהם. "אף אחד מהבנקים לא רוצה להיות השני בתור אחרי ברקליס - ולקבל יחס עוין מהציבור ומהפוליטיקאים"

סוכנויות הידיעות 13:2220.07.12

קבוצת בנקים הנחקרים במסגרת שערוריית ריבית הליבור מעוניינים להגיע להסדר קבוצתי עם הרגולטורים במקום לעבור את ההליך לבדם כמו ברקליס, אמרו מקורות המקורבים לבנקים.

 

הדיונים נמצאים בשלב ראשוני, ולא ברור אם הרגולטורים יצטרפו אליהם. לפי הטענות, בנקים ניסו לעשות מניפולציות בריבית הבין-בנקאית (ליבור) - מדד הקשור לחוזים בשווי מאות טריליוני דולרים. החשד הוא כי הבנקים ביצעו מניפולציה בשערי ריבית הליבור לפני ואחרי המשבר הכלכלי של 2008, כדי לשפר את רווחיהם ולא לחשוף את מצבם הפיננסי האמיתי.

 

לא ברור אילו בנקים מעורבים בדיונים על ההסדר. יותר מ-12 בנקים נחקרים עקב השערורייה, בהם סיטיגרופ, HSBC, דויטשה בנק וג'י.פי מורגן צ'ייס. כולם סירבו להגיב.

  

מנכ"ל ברקליס לשעבר, בוב דיאמונד. הראשון ששילם את המחיר מנכ"ל ברקליס לשעבר, בוב דיאמונד. הראשון ששילם את המחיר צילום: בלומברג

 

ברקליס היה הבנק הראשון שהגיע להסדר עם הרגולטורים בארה"ב ובבריטניה. ושילם קנס של כ-450 מיליון דולר בסוף יוני. המנכ"ל בוב דיאמונד התפטר בחופזה בשבוע שלאחר מכן עקב הלחץ הציבורי והשחיקה במוניטין הבנק.

 

המקורות אמרו כי אף אחד מהבנקים המעורבים כעת אינו רוצה להיות השני בתור, מחשש שיקבל יחס עוין דומה מהפוליטיקאים ומהציבור. 

 

בשבוע שחלף פורסם כי משרד המשפטים האמריקאי מגבש שורה של תביעות פליליות נגד בנקים גדולים ובכירים בתעשייה הפיננסית שעומדים במוקד שערוריית הטיית ריבית הליבור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x