בריטניה: ארה"ב לא הזהירה אותנו ב-2008 על מניפולציה בליבור
מסמכים שפרסם הבנק המרכזי הבריטי שופכים אור על שיחות בין מרווין קינג לטימותי גייתנר, שר האוצר האמריקאי שהיה אז יו"ר הפד של ניו יורק; למרות טענת גייתנר הבריטים אומרים שלא הזהיר אותם לגבי חשדות שהבנקים פעלו באופן לא תקין
האימיילים שפרסם הבנק המרכזי שפכו אור על שיחות בין מרווין קינג, נגיד הבנק המרכזי בבריטניה ובין טימותי גייתנר, שר האוצר האמריקאי, שהיה בזמנו יו"ר הפד בניו יורק.
המסמכים יגבירו את הלחץ על הבכירים בבריטניה וכן בארה"ב, שספגו ביקורת מצד פוליטיקאים על כך שהם לא הגיבו מספיק מהר לחשדות לגבי פעילות לא חוקית בכמה מהבנקים הגדולים בעולם.
פול טאקר, בכיר בבנק המרכזי בבריטניה, דיבר עם ברקליס וכמה בנקים בינלאומיים במהלך 2008 לגבי בעיות אפשריות בקביעת ריבית הליבור, כך לפי המסמכים שפורסמו היום. למרות השיחות, כמה מהבכירים בברקליס המשיכו לשנות את הריבית עד 2009.
לאחר פגישה של קינג עם גייתנר בבאזל ב-2008 הם החליפו אימיילים שבהם גייתנר המליץ לשנות את דרך קביעת הריבית. ההצעות כללו "הידוק הרגולציה ויצירת פרוצדורת דיווח יעילה" וכן "ביטול תמריצים לדיווחי שווא", כך לפי מסמכים שפרסם הפד של ניו יורק.
קינג כתב לגייתנר כי הוא תומך בהצעותיו, אך הפד של ניו יורק לא העלה חשדות לכך שהייתה פעילות לא חוקית בריבית הליבור, כך לפי המסמכים שפורסמו היום. קינג אמר לוועדה פרלמנטרית בבריטניה ביום שלישי כי הצעותיו של גייתנר לא היוו התרעה כי ישנה מניפולציה בריבית הליבור.
לפני יומיים הגיב לראשונה גייתנר להאשמות שהבנק הפדרלי בניו יורק ידע על המניפולציות בליבור כבר באוגוסט 2007. הרגולטורים פעלו מוקדם ובצורה תקיפה לגבי החשדות שבנקים עשו מניפולציות בריבית הליבור, אמר גייתנר.
"פעלנו מאוד מוקדם בתגובה לחשדות שהתהליכים לקביעת הריבית הזאת היו פגומים ופגיעים למצגי שווא", אמר. "בחרתי ליידע את כל הקהילה הרגולטורית בארה"ב לגבי העניין בשלב מאוד מוקדם זה", הוא הוסיף.