מתי לספר לילדים על הירושה?
ירושה נכבדת נתפסת כברכה גדולה. ובכל זאת - לא כולם מרוצים מהכסף שנפל בחלקם
נושא הירושה הולך וצובר תאוצה בעיקר נוכח כמויות הכסף שצפויות להחליף ידיים. חברת הייעוץ אקסנצ'ר פרסמה בחודש יוני כי דור הבייבי בום בארה"ב צפוי להוריש 30 טריליון דולר לדורות הבאים ב-30 עד 40 השנים הבאות.
ההחלטות הקשורות לירושות עוסקות כיום בניסיונות למקסם את הטבות המס, אולם לעתים קרובות הן נעשות תוך התעלמות מדעתם של אותם יורשים. "אני תמיד שואל את האבות אם הילדים שלהם יודעים כמה כסף יהיה להם", סיפר ל"ניו יורק טיימס" רוי ויליאמס, נשיא ויליאמס גרופ שמייעצת למשפחות בנוגע להעברות הון, "לרוב הם מחווירים ושואלים אותי אם אני רציני".
קובנטרי אדווארדס-פיט ממשרד ייעוץ ההון בלנטיין פרנטנרס חיזקה את דבריו. לדבריה, רבים מהלקוחות שלה לא משוחחים על עניינים כספיים עם הילדים שלהם מחשש שיאבדו את המוטיבציה שלהם להצליח. היא ציינה שההורים לא בהכרח חייבים לנקוב בסכומים, אלא להתייעץ עם הילדים לגבי דעתם על כספי המשפחה.
"מה היורשים צריכים לדעת" ו"מתי" הן השאלות המרכזיות שמעסיקות את ההורים. "הסיפור התנ"כי על הבן האובד מדבר למעשה על הבן שלא היה מוכן", אמר ויליאמס. "הבעיה נותרה גם היום". לדבריו, עדיף להורים להתמקד בשאלה מה הם מעוניינים להשיג עם הכסף. ההמתנה עשויה אולי להסתכם בשיעור מס גבוה יותר, אך פעולה בהווה יכולה לעזור למנוע מתיחות משפחתית מתמשכת.
"רבים מאיתנו לא קיבלו את הכלים לדון בכסף מכיוון שזה לא נחשב מנומס", הסבירה ג'סי ספקטור, שבגיל 23 התבשרה על הירושה שלה. ואילו נעמי סובל (28), שגילתה על ההון שירשה בגיל 20, הודתה שקיוותה שהוריה היו משוחחים איתה ביתר פתיחות על כך שהחיים שלה שונים משל מרבית האנשים בני גילה. "יש לי מספיק כסף לא לעבוד לעולם", אמרה סובל שעובדת בארגון ללא מטרות רווח.