הבנק העולמי מוריד תחזית הצמיחה לאסיה: "ההאטה בסין משמעותית"
מדו"ח שמפרסם הבנק עולה כי הצמיחה במדינות המתפתחות במזרח אסיה, לא כולל יפן והודו, תרד השנה ל-7.2% לעומת 7.6% בתחזית הקודמת שפורסמה במאי ו-8.3% ב-2011. מדובר בשיעור הצמיחה הנמוך ביותר מאז 2001
הבנק העולמי הפחית את תחזית הצמיחה לשנה הנוכחית של המדינות המתפתחות במזרח אסיה, לא כולל יפן והודו,ל-7.2%, מ-8.3% ב-2011. מדובר בשיעור הצמיחה הנמוך ביותר מאז 2001, ונמוך מתחזית מוקדמת של 7.6% שפורסמה במאי.
- דיווח: קרנות השקעה נוטשות בבהלה את ברזיל, רוסיה, הודו וסין
- מי הן ארבע המדינות שלא הצליחו להתאושש ממשבר הסאבפריים?
- השאיפה של עליבאבא הסינית: לעקוף את אנדרואיד
בבנק העולמי סבורים כי קובעי המדיניות בשווקים המתעוררים באסיה צריכים לספק תמריצים פיסקאליים נוספים, על רקע ההאטה בסין שצפויה להוריד השנה את הצמיחה באזור כולו לשפל של 11 שנה.
"ההאטה השנה בסין היא משמעותית", נכתב בדו"ח. "בחודשים הבאים, הפעילות הכלכלית במדינה צפויה להיות חלשה עם מדיניות הקלה מוגבלת, תיקון בשוק הנדל"ן וירידה בביקוש החיצוני". בשנה הבאה הצמיחה במדינות המתפתחות במזרח אסיה תעלה ל-7.6%, בעוד כלכלת סין תתרחב ב-8.1%.
מחר צפויה קרן המטבע העולמית להוריד את תחזית הצמיחה העולמית שלה, במהלך הכינוס השנתי שייערך בטוקיו.
במקביל, בדרום קוריאה הכריזו על תוכנית הוצאות והקלות מסים בגובה 5.9 טריליון וון (5.3 מיליארד דולר), בניסיון לסייע לכלכלה. בפיליפינים, הנשיא נוינוי אקינו הודיע על הגדלת ההוצאות לשיא, והוא מבקש להשקיע מעל 16 מיליארד דולר בכבישים ובשדות תעופה. ראש ממשלת מלזיה, נג'יב רזאק, מגדיל אף הוא את ההוצאות.
הייצוא באסיה נמצא בירידה, על רקע ההאטה בצמיחה העולמית שפוגעת בביקוש. תאילנד, סינגפור ומלזיה דיווחו על ירידות במשלוחים באוגוסט.