סקר: יוון נחשבת יעד פחות בטוח להשקעה מאשר סוריה ולוב
לפי הסקר שערכה חברת החשבונאות BDO בקרב סמנכ"לי כספים, שלושת השווקים שנחשבים למסוכנים ביותר הם איראן, עיראק ויוון; סין היא יעד ההשקעות המוביל ואחריה ארה"ב
- ביקורת ביוון על הענקת פרס נובל לאיחוד האירופי: "אצלנו יש מלחמה"
- יוון מודה: שיעור התכווצות הכלכלה גדול ממה שחשבנו
- תוספת סיכון למורדים בסוריה? לראשונה קיבלו בחלב שכר חודשי
סקר חדש שערכה חברת החשבונאות BDO בקרב סמנכ"לי כספים בחברות בגודל בינוני חושף כי אף שהם בונים על התרחבות בהשקעות הבינלאומית בניסיון לעלות את ההכנסות, הם מפגינים זהירות רבה יותר לגבי יעדי ההשקעות הללו.
ספרד, בשל בעיותיה הכלכליות, נתפסת כיום כמקום מסוכן יותר להשקעות ממצרים, בעוד שיוון נחשבת פחות בטוחה מלוב וסוריה. 80% מהנשאלים טענו כי יוון היא בעלת סיכונים גבוהים בשל הבעיות הכלכליות שלה.
"סמנכ"לים הכספים שרטטו מחדש את מפת השקעות הסיכון, כך שכעת איראן, עיראק ויוון נחשבות לשלושת השווקים המסוכנים ביותר. שבע כלכלות הגדולות (סין, ארה"ב, ברזיל, הודו, גרמניה, רוסיה ובריטניה) מובילות את המדד כשווקים האטרקטיביים ביותר להשקעות, בשל הגודל ופוטנציאל הלקוחות", נכתב בדו"ח.
סין נותרה יעד ההשקעות המוביל, ואחריה ארה"ב. 69% מהנשאלים טענו כי גודל השוק הסיני הוא הייתרון הראשי של המדינה, בעוד ש-37% ציינו את שוק העבודה הזול של המדינה.
מספר סמנכ"לי הכספים המתכוננים להשקיע במדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) טיפס ל-45% השנה מ-29% בשנה שעברה.
לעומת זאת, צרפת נפלה מהמקום השביעי והאטרקטיבי למקום ה-13, בעוד שיפן צנחה 10 מקומות ל-27. "ענייני תרבות ושפה נתפסים כמכשולים שעומדים בפני ההצלחה בשני השווקים הללו", נכתב בסקר.
הסקר נערך בקרב 1,050 מנהלים פיננסיים ב-14 מדינות. "ב-2011 ענייני בירוקרטיה עמדו בראש הדאגות של סמנכ"לי הכספים, אך ב-2012 ההתמקדות היא על האיומים שמציבים התנודתיות במטבעות והסיכונים הגיאופוליטיים", נכתב.