המניפולציה בליבור: UBS מודה בהאשמות וישלם קנס של 1.5 מיליארד דולר
הבנק מודה כי עשרות מעובדיו היו מעורבים בהטיית הריבית הבין-בנקאית; בארה"ב צפויים מעצרים של עובדים בבנק
אחרי ברקליס, הבנק השוויצרי UBS הפך לבנק השני שהשיג הסכם עם הרשויות ליישב את ההאשמות שניסה להטות את ריבית הליבור. במסגרת ההסכם, שנערך בין UBS ומשרד המשפטים האמריקאי, רשות השירותים הפיננסיים הבריטית ורשות הפיקוח על השוק הפיננסי השוויצרית, הבנק מודה בהאשמות וישלם 1.5 מיליארד דולר.
- פרשת ריבית הליבור: משטרת לונדון עצרה 3 חשודים
- בכיר בברקליס: "דיימונד הורה לי מפורשות להוריד את הליבור"
- ממשיך להסתבך: דיימונד מואשם ששיקר לפרלמנט הבריטי
ב-UBS הודו בכך שעשרות מעובדי הבנק היו מעורבים במאמץ רחב היקף לתמרן את הריבית הבין-בנקאית. החטיבה היפנית של הבנק שבה התבצעו מרבית התמרונים, הודתה אף באשמה בסעיף אחד של הונאה בארצות הברית. "התאכזבנו לגלות מה התרחש", מסר בתגובה מנכ"ל הבנק סרג'יו ארמוטי. "אנחנו לוקחים אחריות על מה שקרה".
בארצות הברית רשויות החוק צפויות לבצע היום (ד') מספר מעצרים של אנשים הקשורים ל-UBS. תהיה זו הפעם הראשונה שבה יוגשו כתבי אישום פליליים נגד אינדיבידואלים המעורבים במקרה.
במקביל, בחודשים הקרובים צפויים להתפרסם עוד מספר הסכמים דומים בין הרגולטורים והבנקים הגדולים. מלבד UBS, עד כה רק ברקליס יישב את האישומים. ביוני שילם הבנק הבריטי 450 מיליון דולר ליישב את החקירה. הזעם הציבורי שפרץ בעקבות חשיפת ההתנהלות הובילה להתפטרותם של מנכ"ל הבנק וסגנו, וכן של היו"ר.
עם זאת, ב-UBS משלמים קנס הגבוה פי 3 ממה ששילם ברקליס. גובה הקנס משקף בחלקו את תפיסת הרשויות כי הבנק השוויצרי עמד במרכז השערורייה, והעובדים שלו אף סייעו לתאם מניפולציות גם בבנקים אחרים.
לא צפויים עוד פיטורים
ארמוטי טען כי מאז התפוצצות הפרשה עזבו את הבנק 36 עובדים, כחלק מהניסיונות לנקות אורוות. אולם לדבריו, לא צפויים פיטורים נוספים בנושא. הוא הוסיף כי הוא מקווה שההסכם יאפשר לבנק לסתום את הגולל על תקופה לא קלה. "הוא מאפשר לנו להתקדם. אני בטוח שהצלחנו לזהות בשנים האחרונות את הנושאים הזקוקים לטיפול".
רויאל בנק אוף סקוטלנד יהיה ככל הנראה יהיה המוסד הבא שיפעל ליישוב ההאשמות, וצפוי להכריז על עסקה כבר בתחילת 2013.