$
כלכלה ומדיניות

צפון קוריאה: "אישרנו לתקוף בגרעין את ארה"ב"

איום דרמטי של פיונגיאנג על המעצמה החזקה בעולם: רמטכ"ל המדינה המבודדת אמר כי קיבל אור ירוק לתקיפת ארה"ב בנשק גרעיני. "נרסק אותם", איים. הפנטגון יציב מערכת הגנה ליירוט טילים בגואם, שר ההגנה הייגל: "הסכנה ברורה ומיידית"

סוכנויות הידיעות 08:1804.04.13
עוד עליית מדרגה בהסלמה בחצי האי הקוריאני: צבא צפון קוריאה הודיע אמש (ד') כי קיבל אור ירוק לתקיפת ארצות הברית, ובכלל זאת לאפשרות של תקיפתה בנשק גרעיני. "המבצע אושר סופית, נרסק את איומי האמריקנים", איים הרמטכ"ל הצפון קוריאני על המעצמה החזקה בעולם, זמן קצר לאחר שהפנטגון הודיע כי צבא ארצות הברית יציב מערכת להגנה מפני טילים בליסטיים באי גואם שבמערב האוקיינוס השקט.  

בהודעה, שצוטטה על ידי סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה, פנה רמטכ"ל המדינה המבודדת לוושינגטון: "אנחנו מודיעים באופן רשמי לבית הלבן ולפנטגון שמדיניות העוינות כלפי צפון קוריאה, המסלימה ללא הרף, והאיומים הגרעיניים חסרי האחריות שלהם, יימחצו תחת רצונם העז של אנשי תוכנית הגרעין החדשנית והמתקדמת של צפון קוריאה, שברשותה אמצעים גרעיניים קטנים יותר, קלים יותר ומגוונים יותר. המבצע חסר הרחמים של כוחותיה המזויינים של המהפכה נבחן ואושר סופית".

 

מעט לפני כן הודיע משרד ההגנה האמריקני כי בעקבות איומי המשטר בפיונגיאנג יציב צבא ארצות הברית מערכת THAAD להגנה מפני טילים בליסטיים באי גואם. מהפנטגון נמסר כי המהלך הוא חלק מחיזוק ההגנה האזורית מפני איום הטילים הצפון קוריאני. המערכת, שכוללת משגר, טילים מיירטים ומכ"ם, אמורה להגן מפני טילים ארוכי טווח - אך לא מטילים בין יבשתיים. "ארצות הברית עומדת על המשמר אל מול הפרובוקציות הצפון קוריאניות, ומוכנה להגן על כל טריטוריה שלה, על בעלות בריתה ועל האינטרסיים הלאומיים שלה", אמר דובר הפנטגון.

 

שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל התייחס אף הוא להסלמה במזרח אסיה והבהיר במהלך נאום שנשא באוניברסיטה בוושינגטון כי יש להתייחס ברצינות לאיומים שמשמיעה המדינה הקומוניסטית ומנהיגה הצעיר, קים ג'ונג און. "איומי המשטר בפיונגיאנג הם בגדר סכנה ברורה ומיידית עבור ארצות הברית ובנות בריתה, לאור היכולת הגרעינית והבליסטית שלהם", אמר הייגל.

 

הייגל. "סכנה ברורה ומיידית" הייגל. "סכנה ברורה ומיידית" צילום: רויטרס

 

הייגל כינה את התגובות האמריקנית עד כה "מדודות, אחראיות ורציניות", ואמר כי ארצות הברית פועלת עם בעלות בריתה להרגעת המתיחות. "אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים, ועובדים גם עם הסינים ואחרים, כדי להרגיע את המתיחות בחצי האי הקוריאני", הוסיף הייגל. כחלק מאותן תגובות, נשלחו לדרום קוריאה מטוסי קרב חמקניים מסוג F-22 ומפציצים חמקניים B-22 טסו באזור הגבול בין הקוריאות.

  

בתוך כך, גורמי מודיעין בדרום קוריאה מסרו לסוכנות הידיעות "יונהאפ" שבמדינה כי קוריאה הצפונית החלה להעביר מה שנדמה כטילים לטווח בינוני לעבר חופה המזרחי. לא ברור אם אלו טילים חמושים בראשי נפץ כלשהם ואם פיונגיאנג מתכננת לשגרם, או שהיא מציבה אותם באזור לצורך הפגנת כוח. צפון קוריאה מייצרת טילים לטווח בינוני מסוג "מוסודן", אך לא ברור אם היא ערכה ניסויים בליסטיים בטילים, שעשויים לסכן את כל דרום קוריאה, את רוב איי יפן וכן את הטריטוריה האמריקנית שבגואם.

 

בעבר איימה צפון קוריאה לא פעם לתקוף בגרעין את ארצות הברית ולתקוף בטילים את בסיסיה באוקיינוס השקט, ובכלל זאת בגואם. אותם איומים, שכמה מהם נאמרו על ידי הרודן בן ה-30 קים, התגברו לאחר שהאו"ם הטיל סנקציות על פיונגיאנג בעקבות הניסוי הגרעיני השלישי שלה, בפברואר האחרון.

 

האיום הנוכחי הוא רק האחרון בשורה ארוכה של התרסות צפון קוריאניות. הלילה מנעה פיונגיאנג כניסה ממאות פועלים מדרום קוריאה לאזור התעשייה המשותף קיסונג שנמצא בשטחה. בתחילת השבוע הודיעה המדינה הגרעינית כי נכנסה ל"מצב מלחמה" עם שכנתה מדרום, ובהמשך מסרה כי תחדש את הפעילות בכל מתקניה הגרעיניים, כולל באתר יונגביון, שהושבת בשנת 2007.

 

דרום קוריאה, מצדה, מסרבת לעבור על האיומים האלו בשתיקה. בתחילת השבוע הבהירה נשיאת דרום קוריאה פארק גון הייאה כי "אם תהיה התגרות מסוג כלשהו נגד דרום קוריאה ונגד עמה, התגובה תהיה חזקה וללא התחשבות בשיקולים מדיניים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x