$
כלכלה ומדיניות

UBS מזהיר מ"אבגדון": "יחס החוב-תוצר של יפן עלול לזנק ליותר מ-300%"

כלכלני הבנק מזהירים כי התוכנית הכלכלית של ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, עלולה בנוסף לדרדר את המדינה לסטגפלציה. ניקיי צנח היום ב-3.7%

סוכנויות הידיעות 11:5905.06.13

כלכלנים מתחילים להזהיר מהשפעות המדיניות הכלכלית שבה פצח ראש ממשלת יפן שינזו אבה, שזכתה לכינוי "אבנומיקס". אלכס פרידמן, סמנכ"ל ההשקעות בחטיבת ניהול ההון של UBS טוען כי יפן מסתכנת בסטגפלציה, מצב שבו האצת קצב האינפלציה אינו מלווה בשיעורי צמיחה גבוהים יותר, זאת במידה וה"אבנומיקס", לא תצליח להשיב את התנופה לכלכלה השלישית בגודלה בעולם. "אנחנו עשויים להיתקל בתרחיש של סטגפלציה, שבו תהיה אינפלציה במחירי הנכסים אך ללא צמיחה ממשית. בשורה התחתונה, צריכים להרפות כדי להשיג צמיחה ממשית, אך ביפן יש ספק בכך שזה אפשרי", אמר פרידמן בראיון ל-CNBC.

שינזו אבה שינזו אבה צילום: בלומברג

 

"בלי צמיחה נתקעים עם פוטנציאל לסיפור ארמגדון, שאנחנו מכנים אבגדון", הוסיף. לדבריו, בתרחיש "אבגדון", יתגברו חששות המשקיעים לגבי יציבות רמות החוב של יפן, וכתוצאה מכך תתרחש "מנוסה" מהאג"ח הממשלתיות. תחת הנסיבות הללו, יחס החוב – תוצר של יפן יטפס מעבר לרמה של 300% לעומת הרמה הנוכחית של 226%. "תרחיש מסוג זה יפגע באופן משמעותי במערכת הפיננסית, וההון של הבנקים האזורים ייפגע במידה חמורה", מזהיר פרידמן. עם זאת הוא מוסיף כי התרחיש אינו צפוי לקרות בחודשים הקרובים.

 

המדיניות הקיצונית בה נקט אבה הובילה עד כה לראלי במחירי המניות, ומדד ניקיי 225 טיפס בששת החודשים האחרונים ב-44%. לעומת זאת, האינפלציה מתחילה לתת אותותיה על הכלכלה, ומדד המחירים לצרכן בטוקיו עלה במאי, לראשונה מאז 2009.

 

היום (רביעי) אבה חשף תוכנית רחבת היקף להשגת צמיחה בטווח הארוך, שכוללת התחייבות להעלות בכל שנה את ההכנסות ב-3% בעשור הקרוב והקמת אזורים כלכליים מיוחדים למשיכת השקעות זרות. אולם פרידמן מדגיש כי יעברו עוד שנים לפני שניתן יהיה לשפוט לגמרי את המדיניות של אבה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x