$
כלכלה ומדיניות

יורוסטאט: המיתון בגוש היורו הסתיים ברבעון השני של השנה

לפי לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד, התוצר הכלכלי של 17 המדינות צמח בין אפריל ליוני ב-0.3% לעומת הרבעון הראשון של השנה. המיתון נחשב לארוך ביותר בהיסטוריה של הגוש

סוכנויות הידיעות 11:2514.08.13

המיתון בגוש היורו הסתיים ברבעון השני של השנה, כך עולה מהנתונים שפרסמה היום (ד') יורוסטאט, לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי. על פי הדו"ח, התוצר הכלכלי של 17 המדינות שמשתמשות במטבע צמח בין החודשים אפריל ליוני ב-0.3%, לעומת הרבעון הראשון של השנה, אז נרשמה התכווצות של 0.3%.

בכך הסתיים המיתון שנמשך שישה רבעונים, ונחשב לארוך ביותר בהיסטוריה של הגוש. התוצאות היו טובות במעט מתחזיות האנליסטים, שציפו לעלייה של 0.2%. הצמיחה נזקפת בעיקר לזכותה של גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר בגוש היורו וכן הודות להתאוששות מפתיעה בצרפת. מדינה נוספת בגוש שחוותה יציבות היא פורטוגל, שצמחה ב-1.1%.

   

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בברלין קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בברלין צילום: רויטרס

 

גרמניה צוברת תאוצה לאחר כניסה חלשה לשנה החדשה. על פי נתונים שפרסם היום משרד הסטטיסטיקה הפדראלי של גרמניה, צמחה כלכלת המדינה ב-0.7% ברבעון שחל בין אפריל ליוני, בהשוואה לרבעון הקודם. הצמיחה בגרמניה נובעת בעיקר מעלייה בצריכה הפרטית ובייצוא, אמר משרד הסטטיסטיקה.

 

בנוסף, נתונים שהתפרסמו היום מראים כי צרפת יצאה מהמיתון באופן רשמי. הנתונים מראים כי התמ"ג צמח בשיעורו הגבוה ביותר מזה שנתיים.

 

התמ"ג בצרפת צמח ב-0.5% ברבעון השני בעיקר הודות להתאוששות בייצוא, בצריכה הפרטית ובהוצאות ציבוריות, לפי סוכנות הסטטיסטיקה הלאומית. שיעור הצמיחה עלה בהרבה על התחזיות שצפו עליה של 0.1% בצמיחה ועל תחזית הבנק המרכזי של צרפת, שצפה צמיחה של 0.2% לרבעון.

 

נתוני הצמיחה איששו את הצהרתו של שר האוצר פייר מוסקוביסי מסוף השבוע, ובה טען כי המיתון הגיע אל סופו.

צרפת, הכלכלה השנייה בגודלה באירופה, צלחה את המיתון טוב יותר מרוב אחיותיה לגוש היורו, אך צמיחתה נותרה מדשדשת בשנתיים האחרונות עם תמ"ג שהתכווץ ב-0.2% בסך הכול במשך שני הרבעונים האחרונים.

 

עבור 27 המדינות החברות באיחוד האירופי, נרשמה גם כן צמיחה של 0.3% ברבעון השני, לאחר התכווצות של 0.1% ברבעון הראשון.

 

"בקיץ האחרון כלכלת האיחוד האירופי מתקרבת לנקודת המפנה, אם כי ההתאוששות הזו עדיין פגיעה", הצהיר אולי רהן, הנציב האירופי לעניינים מוניטאריים."נתוני התמ"ג מצטרפים שורה של נתונים חיוביים אחרים שפורסמו לאחרונה, ומצביעים על כך שהכלכלה האירופית צוברת בהדרגה תנופה". 

 

בחודשים האחרונים החלה התמונה להתבהר עבור אירופה עם העברת המיקוד של ממשלות האיחוד מצמצום הגירעון להגדלת הייצור. הצריכה הפרטית החלה להתייצב והיצוא החל להתחזק, בד בבד עם התחזקותן של שותפות המסחר העיקריות של אירופה – ארה"ב ויפן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x