וולמארט מסרבת לפצות את העובדים שנפגעו בבנגלדש
לא תתרום לקרן של חברות אופנה עבור קורבנות האסונות במפעלים. פעילת זכויות עובדים: "וולמארט מגלה חוסר אחריות מדהים"
ענקית הקמעונאות וולמארט מסרבת להשתתף בקרנות פיצויים מיוחדות שמקימות כמה חברות אופנה כדי לעזור למשפחות הקורבנות בשני האסונות שהיו במפעלי טקסטיל בבנגלדש בשנה האחרונה.
- ארה"ב: וולמארט תשלם קנס של 82 מיליון דולר על הפרת חוקי הגנת הסביבה
- פי 1,034: זהו הפער בין שכר מנכ"ל וולמארט לשכר עובדיו
- המתחרה החצופה של וולמארט מגיעה לשכונה
"הניו יורק טיימס" דיווח בסוף השבוע כי ארגון העבודה הבינלאומי עובד עם הרשויות בבנגלדש כדי להקים את הקרן, שתספק תמיכה ארוכת טווח למשפחות של 1,200 ההרוגים בשתי התקריות וכן לאלפי הפצועים. כמה חברות אירופיות, ובהן פרימארק האנגלית־אירית ו־C&A ההולנדית־גרמנית, מעורבות במאמץ ומעבירות תקציבים לקרנות.
ארגון העבודה דוחף להקמת קרן עבור נפגעי השריפה במפעל טאזרין, שבה נספו 112 עובדים לפני שנה. קרן נוספת תיועד לאסון בניין ראנה פלאזה בדאקה שהתמוטט וקבר תחתיו 1,129 עובדות טקסטיל.
"וולמארט מגלה חוסר אחריות מדהים, בהתחשב בכך שחלק גדול כל כך מהייצור שלהם נעשה בטאזרין", כך אמרה ל"ניו יורק טיימס" סמנתה מר, מתאמת הקמפיין של הארגון Clean Clothes Campaign. במסמכים שנמצאו אחרי השריפה התברר כי 55% מהייצור בטאזרין נעשה עבור וולמארט על ידי קבלני משנה שלה.
וולמארט התבקשה לתרום גם לקרן עבור נפגעי האסון בראנה פלאזה, אולם טוענת שלא התקשרה עם ספקים שם, וכי קבלן מבצע קנדי שייצר שם ג'ינס למכירה בוולמארט עשה זאת שלא באישור החברה.
וולמארט כתבה בתגובה לטענות כי היא "מתמקדת בהשפעה חיובית על ההתנהלות בשרשרת האספקה העולמית, נמשיך להשקיע משאבים בתוכניות מניעה בבנגלדש".חברות אמריקאיות אחרות, כמו סירס, סירבו גם הן לתרום לקרנות.
פרימארק, החברה הבריטית, שילמה מאז אפריל משכורות מלאות של מעט יותר מהמינימום במדינה לכל 3,600 העובדים הבנגלדשים שעבדו בראנה פלאזה בעת ההתמוטטות - גם לאלה שלא ייצרו עבורה. החברה דיווחה כי היא מוציאה בכל חודש 136 אלף דולר על משכורות אלה.