דו"ח: מצבם של הקשישים בישראל - מהחמורים במדינות ה-OECD
לפי הדו"ח שיעור העניים המבוגרים בארץ הוא מעל 20%, בהשוואה לממוצע של 12.8% במדינות ה-OECD. רק קוריאה, אוסטרליה, מקסיקו ושוויץ מקדימות את ישראל
13:0526.11.13
ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי ה-OECD פרסם היום (היום) את הדו"ח "מבט לפנסיות 2013", ממנו עולה כי מצבה של האוכלוסייה המבוגרת בישראל הוא מהחמורים בקרב מדינות הארגון.
קראו עוד בכלכליסט:
- שיעור הקשישים העניים בישראל - הגבוה ביותר בעולם המפותח
- התחזית הדמוגרפית הרשמית מפספסת את הקשישים
- בעקבות הביקורת: האוצר ביטל העלאת האגרה על מטפלת לקשישים סיעודיים
בהתאם, הפער בין ההכנסה החציונית של האוכלוסייה מעל גיל 65 לבין ההכנסה החציונית הכללית בישראל גם הוא מהגבוהים בקרב מדינות OECD. בישראל עומד הפער הזה על 30%, בעוד הפער הממוצע במדינות OECD הוא 18.4%.
קשיש בלונדון (אילוסטרציה) צילום: דוד הכהן
נתון מדאיג נוסף שעולה מהדו"ח הוא שהקצבה הממשלתית הממוצעת שמקבל אדם מעל גיל 65 בישראל אינה מכסה, או אפילו קרוב לכך, את היקף ההוצאות הממוצע של אזרח ישראלי על שירותי בריאות, חינוך ושירותים סוציאליים.
נקודה מעניינת נוספת שעולה בקנה אחד עם הנתונים של ה-OECD, ושכמוהם מצביעה על תמיכה ממשלתית לא מספקת באזרחים הקשישים בישראל היא שנתח גדול של הכנסתם, כ-40%, מתבסס על הון ולא על הכנסות מקצבת פרישה או קצבה ממשלתית. לפיכך, הסבירות של אזרחי ישראל לשמר רמת חיים נאותה גם לאחר שפרשו מעבודתם תלויה מאוד בהיקף הרכוש שצברו או קיבלו בירושה.