סין פותחת את שוק הטלקום לחברות זרות - תחת פיקוח הדוק
חברות זרות יוכלו להפעיל שירותי איסוף וניתוח מידע רק במשותף עם חברות סיניות ויחויבו לפעול מתוך אזור מוגבל בשנגחאי
סין הודיעה היום שתפתח חמישה תחומים בשוק הטלקומוניקציה לבעלות מלאה או חלקית של חברות זרות, אם כי תחת מגבלות רבות. כך על פי ידיעה שפורסמה היום בסוכנות הידיעות הרשמית של סין, שינחואה.
- סין: הממשל פרסם תקנות חדשות לעצירת משבר החוב
- הסינים עומדים לכבוש גם את מפת התיירות העולמית
- תחזית: כלכלת סין תעבור את זו של ארה"ב רק ב-2028
חברות זרות יוכלו לספק שירותי ערך מוסף שונים: להפעיל מוקדי שירות טלפוני, להקים חנויות אפליקציות ולספק חיבורי אינטרנט ביתיים. הן יורשו גם לספק שירותי איסוף וניתוח מידע ונתונים, אך רק בשותפות עם חברות מקומיות, כשהחלק של החברה הזרה לא יעלה על 55%. על פי שינחואה, את ההודעה על ההקלות ברגולציה מסר וון קו, הממונה על פיתוח שוק הטלקום במשרד התעשייה וטכנולוגיית המידע של סין.
המגבלה העיקרית היא שחברות זרות שירצו להציע שירותים בתחום יצטרכו להקים את המטות שלהן בתוך אזור הסחר החופשי החדש שמוקם בשנגחאי, במה שנראה כניסיון של הממשל הסיני לפתוח את השוק באופן זהיר, תוך שמירת מקסימום שליטה. החברות, עם זאת, יוכלו להציע שירותים בכל מקום בסין, פרט לשירות חיבור אינטרנט ביתי שיוכלו להציע רק בתוך אזור הסחר עצמו.
הצעד בא לאחר הודעה בתחילת השבוע כי חברות זרות יורשו לפתח ולייצר קונסולות משחקים בתוך אזור הסחר החופשי ולמכור אותן בסין. הצעדים נועדו לעודד גל חדש של השקעות זרות בסין, בתחומים מתקדמים ובעלי ערך מוסף במקום בענפי הייצור המסורתיים.
המפקח על הבנקים במדינה אמר ביום שני שסין תאפשר בנקים בבעלות פרטית מלאה כבר השנה. המפקח על הבנקים ינסה גם להנמיך את דרישות הסף לכניסה של הון זר לענף הפיננסים במדינה, נאמר בנייר עבודה שהוציא הגוף, אך לא ניתנו פרטים.
הצעדים השונים הם חלק מהדחיפה המחודשת של סין לרפורמה כלכלית, שעליה הודיעה המפלגה הקומוניסטית בראשות שי ג'ינפינג בסוף כינוס שערכה בנובמבר. הרפורמות אמורות להעביר את סין לשלב הבא בהתעצמותה הכלכלית, ולתעל את הצמיחה שלה לתעשיות יותר מתוחכמות ועתירות ידע, על חשבון תחום הייצור ההמוני.
ההכרזה על אזור הסחר החופשי בשנגחאי ניתנה בספטמבר 2013, כאשר הכוונה המוצהרת היא להקל על הרגולציה בתוך האזור ולאפשר מעין ניסוי בכלכלה חופשית יותר בתחום מצומצם.
בתוך ההקלות שיחולו על תחום הטלקום, נראה כי סין דווקא ממשיכה במאמץ להגביל את הזרימה החופשית של מידע במדינה: "הגרדיאן" הבריטי דיווח אתמול כי האתר שלו נחסם בסין מאז יום שלישי. בעיתון טענו בדיווח על החסימה כי לא ידוע להם על בעיה מיוחדת של שלטונות סין עם תוכן שפורסם לאחרונה.