גזענית בארון, אבל ממותגת
מפלגת יוקיפ מקדמת את פרישתה של בריטניה מהאיחוד האירופי כדי שתוכל להגביל הגירה, ובינתיים מוכרת מרצ'נדייז באתר שלה
בבריטניה אין כמעט עיסוק שנתפס פחות אמין מפוליטיקה. שיעור הפופולריות של הפוליטיקאים נושק לזה של כוס בירה ריקה בפאב בשעת צהריים. הם נתפסים כמנותקים מהעם וכמי שמנצלים את כוחם כדי לדאוג קודם כל לעצמם ולמקורביהם.
בזה בריטניה לא שונה מהרבה מדינות אחרות, אבל בקרב הבוחרים תחושת הייאוש מהפוליטיקאים לא מתחלקת באופן שווה בין כל המפלגות. מפלגת עצמאות לבריטניה, יוקיפ (UKIP), מושכת אהבה והערכה מחד וסלידה מאידך. הדרישה המרכזית שלה היא שבריטניה תפרוש מהאיחוד האירופי כדי שתוכל להגביל את ההגירה.
לוגו בסגול וצהוב מזעזעים
המפלגה נחשבת בעיני רבים ל"גזענית בארון", וחלק גדול מתומכיה הם גברים לבנים בגיל העמידה.
שיטת הבחירות בבריטניה היא מחוזית ויצרה שתי מפלגות עיקריות: הלייבור והשמרנים. שתי המפלגות הללו יקבלו הרבה פתקים מבוחרים שהצביעו להן כי אין מפלגה טובה יותר. אך תומכי יוקיפ גאים במפלגה שלהם ואוהבים להראות את זה. ממסמכי המפלגה עולה שב־2013 היא נהנתה מרווח של 80 אלף ליש"ט ממכירת מוצרי יוקיפ ממותגים באתר שלה. הנתון הזה מרשים אפילו יותר בהתחשב בכך שהלוגו של המפלגה הוא שילוב מזעזע של צהוב וסגול.
האתר מוכר שלל מוצרים - מסיכת יוקיפ לחולצה, דרך לוח שנה, ועד עניבות בצבעי המפלגה ואפוד זוהר של פועלי בניין עם הכיתוב "יוקיפ עובדים". בחנות אפשר לקנות ("כפי שראיתם בטלוויזיה") גם את התוכנייה של ועידת המפלגה האחרונה ועליה פרצופים של תומכי יוקיפ. התוכנייה אכן הופיעה בטלוויזיה, בקטע מפורסם שבו אחד מבכירי המפלגה, גודפרי בלום, השתמש בה כדי להכות עיתונאי שתהה מדוע אין פרצופים של בריטים שחורי עור על השער.
קולקציית "מגי" על שם מרגרט תאצ'ר
שתי המפלגות הגדולות בבריטניה מפעילות גם כן חנויות מקוונות, והדרך שבה הן עושות זאת מרמזת על הגישה שלהן לקפיטליזם. החנות של המפלגה השמרנית מציעה מגוון רחב של מוצרים ובהם בגדי תינוקות (עם הדפס "ראש ממשלה לעתיד"), מגבות מטבח ומטריות. גולת הכותרת היא קולקציית "מגי" עם מגוון של מוצרי מרגרט תאצ'ר, ראש ממשלת בריטניה לשעבר שהלכה לעולמה בשנה שעברה. היא כוללת בין השאר סינר לתינוקות ("גברת ברזל קטנה"), מגנטים וגלויות.
החנות של מפלגת הלייבור מציעה הרבה פחות מרצ'נדייז. היא כוללת בעיקר חומר הסברה, טופסי הצטרפות וכרטיסים לאירועים פוליטיים. לטוני בלייר, שהנהיג את הלייבור במשך 13 שנה ונחשב היום לדמות שנואה בשמאל הבריטי, אין שם זכר.
ההכנסות מהחנויות הללו הן כמובן כסף קטן לעומת ההון שזורם מתרומות. החלק הגדול ביותר מהתרומות ללייבור מגיע מאיגודי העובדים, והמפלגה השמרנית מקבלת את רוב התרומות מהקהילה העסקית ומחברות פרטיות. כאשר המנהלים של הגופים הללו קונים לתינוקות שלהם חולצות "ראש ממשלה לעתיד", הסיכוי שזה יתגשם גבוה הרבה יותר.