לגור בתחנת כוח
תחנת הכוח של באטרסי, שכיכבה על עטיפת האלבוםAnimals של להקת פינק פלויד, תהפוך לפרויקט נדל"ן בהשקעה של כ־8 מיליארד ליש"ט. היזמים, חברה ממלזיה, יקימו מתחם שיכלול קניות, מגורים, משרדים ובתי מלון
בניין הלבנים נרקב לאטו
תחנת הכוח של באטרסי, שקרויה על שם השכונה שבה היא נמצאת, על הגדה הדרומית של התמזה, הפכה בשנות השלושים לחלק מהנוף הלונדוני. היא נמצאת מול שכונת היוקרה צ'לסי, ליד פארק ענקי, ותוארה בזמנו באחד העיתונים כ"מזבח הבוער במקדש העוצמה המודרני". ארבע הארובות שלה (השתיים האחרונות נבנו בשנות החמישים) פלטו עשן סמיך שנוצר משריפת הפחם שסיפקה אנרגיה לבירה הבריטית. אבל העשן לא האריך ימים, וב־1983 החליטו לסגור את התחנה המזהמת. הבניין האייקוני של התחנה, שהוא עד היום בניין הלבנים הגדול באירופה, נשאר עומד כתזכורת לימים אחרים. מי שצועד על הגדה הדרומית של התמזה לכיוון מערב לא יכול להתעלם ממנו.
במשך 30 שנה עמד הבניין באחד האזורים האטרקטיביים ביותר בלונדון ונרקב לאטו: הצבע התקלף מהארובות ויסודות הפלדה איבדו מהחוזק שלהם. מכיוון שהתחנה זכתה למעמד של בניין לשימור, אסור היה להרוס אותה. בעלי המקום, שהחליף הרבה ידיים במהלך השנים, היו צריכים להגיש הצעות לפיתוח האזור מבלי להרוס את הבניין, ואולם תוכניות שיקום שונות כשלו לאורך השנים. יוזמה של מועדון הכדורגל צ'לסי, להקים במקום אצטדיון עם 60 אלף מקומות מבלי להרוס את תחנת הכוח, נדחתה. החברה האירית שקנתה אותה ב־2006 קרסה בעקבות המשבר הפיננסי העולמי, ולבסוף נכנסה קבוצת משקיעים ממלזיה לתמונה ב־2012. יוזמת הפיתוח של המשקיעים המלזים כוללת מתחם קניות, מגורים, משרדים ומלונות, שישתלב עם המבנה הקיים של תחנת הכוח. ההשקעה בפרויקט תעמוד על כ־8 מיליארד ליש"ט.
מפורסמת גם באסיה
האדריכל הראשי של הפרויקט, רפאל ויניולי, מאורוגוואי, מתכנן להשאיר את תחנת הכוח כעוגן של המתחם - מבנה שאותו יהיה אפשר לראות מכל מקום. ארבע הארובות של התחנה, שכל אחת מהן מתנשאת לגובה של יותר מ־100 מטר, וניזוקו מפגעי מזג האוויר והמזהמים, יוחלפו בארובות חדשות זהות. בתחנת הכוח עצמה ייפתחו מרכז כנסים ומשרדים והיא תשמש שוב לייצור חשמל, אלא שהפעם ייפלטו מהארובות אדי מים לא מזהמים.
במתחם ייבנו כ־4,000 דירות עד 2025. חברת הניהול של התחנה עושה מאמצי שיווק אדירים ובחודש נובמבר תשיק מסע שיווקי ב־11 מדינות. עוד לפני שהתחילו עבודות הבנייה נמכרו כבר כ־800 דירות, מחציתן למשקיעים מחו"ל, בעיקר מאסיה. המלזים מתגאים בכך שפרויקט באטרסי מפורסם עתה גם באזור שלהם. והכל הודות לפינק פלויד.