החיים תחת באפט: 7,400 משרות קוצצו בהיינץ מאז השתלטות ברקשייר הת'אווי ו-3G
מדובר במשרות שקוצצו במהלך 20 חודשים; הפחתת העלויות סייעה לחברה לפצות על ירידה של 4.6% במכירות; וכמה הרוויח באפט ב-2014?
יצרנית הקטשופ היינץ קיצצה 7,400 משרות ב-20 החודשים שעברו מאז נרכשה על ידי ברקשייר הת'אוויי של וורן באפט ו-3G Capital.
- היינץ נכנעת לאופנה: משיקה קטשופ עם סריראצ'ה
- השתלטות לא דיפלומטית
- אסם דורשת מרשתות השיווק להסיר את קטשופ היינץ מהמדפים
לפי מסמכים שהוגשו אתמול (ו') לרשות ני"ע האמריקאית (SEC) עולה כי נכון ל-28 בדצמבר, היינץ העסיקה 24.5 אלף עובדים במשרה מלאה, זאת לעומת 31.9 אלף עובדים נכון ל-28 באפריל, 2013. ביוני של אותה השנה הפכו באפט ו-3G את החברה לפרטית. אחזקתו של באפט בחברה מניבה לו החזר שנתי של 720 מיליון דולר, בעוד ש-3G אחראית על הניהול היום יומי.
"היינץ מנוהלת בצורה טובה בהרבה תחת ידיהם של היו"ר אלכס בהרינג והמנכ"ל ברנרדו היס, מאשר לו אני הייתי המנהל", כתב באפט במכתבו השנתי לבעלי המניות של ברקשייר הת'אוויי, שפורסם בחודש שעבר. במכתב משבח באפט גם את מייסד 3G, חורחה פאולו לימן. "מהרגע הראשון ידעתי שהשותפות הזו תעבוד היטב, מנקודת מבט אישית ופיננסית, כפי שאכן קרה", כתב באפט.
הניהול של היינץ על ידי 3G כלל בין היתר קיצוץ של 4,500 משרות שנועד לחסוך 250 מיליון דולר בשנה, וכן סגירה של 5 מפעלים, מהלך שהוביל לקיצוץ של 1,600 משרות נוספות והפחית את ההוצאות השנתיות ב-80 מיליון דולר. עבור השנה שהסתיימה ב-28 בדצמבר, דיווחה היינץ על רווח נקי של 657 מיליון דולר, זאת לעומת רווח נקי של 18 מיליון דולר שנה קודם לכן. הפחתת העלויות סייעה לפצות על ירידה של 4.6% במכירות.
השכר של באפט
באפט הרוויח ב-2014 משכורת של 100 אלף דולר, כפי שהרוויח בעשורים האחרונים, כך נחשף במסמכים שהגישה החברה אתמול. במכתבו השנתי לבעלי המניות ציין באפט כי אסור למנכ"ל הבא להיות חמדן. "הוא ירוויח כסף בכמויות רבות מכפי שיהיו לו שימוש בו", כתב באפט במכתב, "אך חשוב שלא ייתן לאגו או לתאוות בצע לגרום לו לדרוש שכר ראוותני הדומה לזה שמרוויחים מנכ"לים אחרים, גם אם ההישגים שלו יהיו טובים בהרבה".
עם זאת, גרג אבל, מנכ"ל חטיבת האנרגיה של ברקשייר ומי שנחשב לאחד המועמדים הבולטים להחלפתו של באפט, הרוויח בשנה שעברה חבילת תגמול של 27.6 מיליון דולר, שכללה בונוס מזומן של 11.5 מיליון דולר. בבעלותו של אבל גם 1% מהחטיבה.
הונו של באפט, המרוכז רובו במניות של החברה, מוערך ביותר מ-70 מיליארד דולר, שני בארה"ב רק למייסד מיקרוסופט ביל גייטס. "איש אינו יכול לשכפל את וורן באפט, אי אפשר למצוא מישהו שיהיה הוא", אמר גארי גולדסטין, מנהל חברת ההשמה לבכירים, וויטני פרטנרס, "הם צריכים פשוט למצוא מישהו שמחזיק בערכים, עקרונות ופילוסופיית השקעות דומים".