מתעלמות מארה"ב: גם שוויץ ולוקסמבורג יצטרפו למיזם הבנקאי של סין
מאמצי וושינגטון למנוע ממדינות מערביות להצטרף לבנק האסייתי לפיתוח תשתיות, שיתחרה בבנק העולמי, לא מנעו משתי המדינות האירופיות ללכת בעקבות בריטניה, איטליה, צרפת וגרמניה
שוויץ ולוקסמבורג הודיעו כי הן יצטרפו לבנק האסייתי לפיתוח תשתיות שהקימה סין אשתקד. בכך מצטרפות לבריטניה, איטליה, צרפת וגרמניה שהיו המדינות המערביות הראשונות שהודיעו על הצטרפותן לבנק החדש. סוכנות הידיעות הסינית שינחואה ציטטה את שר האוצר הסיני לו ג'יוויי שהצהיר כי לבנק יש כבר 27 מדינות חברות מייסדות. המועד האחרון להגיש מועמדות להצטרפות לבנק הוא היום (שבת).
- בסין מצאו פתרון למצוקת הדיור בבייג'ין: דירות קפסולות להשכרה ב-16 דולר לחודש
- בנות הברית של ארה"ב נוהרות לבנק האסייתי לפיתוח תשתיות
- בריטניה תצטרף לבנק לפיתוח תשתיות - הנמצא בחסות סין
סין הודיעה על הקמת הבנק בשנה שעברה, כחלק ממהלך שנועד לחזק את מעמדה בזירה הפיננסית הבינלאומית. כמשתמע משמו, הבנק אמור לממן פרויקטים בתחום התשתיות באסיה, ולהתחרות למעשה בבנק העולמי, שבו ארה"ב היא החברה הדומיננטית.
מאז ההודעה על הקמת הבנק וושינגטון מנסה למנוע את הצטרפותן של מדינות מערביות אליו. בסוף השבוע שעבר היא נחלה מפלה כשבריטניה הודיעה על הצטרפותה לבנק כחברה מייסדת. ימים ספורים לאחר הודעת בריטניה הודיעו גם איטליה, צרפת וגרמניה על הצטרפותן.
בארה"ב חוששים שהבנק החדש יצמצם את השפעתה הכלכלית בזירה האסייתית, וכי התנאים שבו הוא יעניק מימון לפרויקטים יהיו בלתי הולמים. שר האוצר האמריקאי ג'ק לו אמר בשבוע שעבר כי הדאגה העיקרית בוושינגטון נוגעת ליכולת של הבנק האסייתי "לדבוק בסטנדרטים הגבוהים של המוסדות הפיננסים הבינלאומיי". לו ציין מספר נקודות שעלולות להתברר כבעיתיות: "האם הוא יגן על זכויות עובדים? על הסביבה? האם הוא יטפל בפרשיות שחיתות?".