סדר עולמי חדש - אלו יהיו הכלכלות הגדולות בעולם בשנת 2030
מי תהיה הכלכלה הגדולה ביותר בעולם בעוד 15 שנה? מי תעקוף את בריטניה, צרפת, גרמניה ויפן ותתמקם במקום השלישי? והאם כלכלת ג'מייקה תתחזק או תיחלש בשנים הקרובות? משרד החקלאות האמריקאי מפרסם את תחזיתו הכלכלית לעוד 15 שנה - ויש הפתעות
היכונו לסדר כלכלי חדש. בעוד 15 שנה מהיום, ארה"ב אמנם עדיין תהיה הכלכלה הגדולה ביותר מבחינת תוצר שנתי - אך תהיה פחות דומיננטית בכלכלה העולמית משהיא כיום. את התחזית המאקרו-כלכלית הזו מספק משרד החקלאות האמריקאי, ולפיה - כמה מהשווקים המתפתחים יעשו קפיצת מדרגה משמעותית עד שנת 2030 וכמה מהשווקים האירופיים הגדולים ביותר כיום - ישתרכו מאחור.
- עוקפת את סין בסיבוב: הפיתוח הטכנולוגי בהודו שובר שיאים
- הסינדרלה הסינית: כיצד הפכה פועלת ייצור במפעל לאישה העשירה בסין
- מעצמת אנרגיה: סין בדרך להשתלט על שדה נפט וגז מהגדולים בעולם
לפי התחזית, ארה"ב עדיין תוביל את הכלכלה העולמית, עם תמ"ג שנתי של 24.8 טריליון דולר - לעומת תמ"ג בהיקף של 16.8 טריליון דולר כיום. כלכלת ארה"ב, שבשנת 2006 היוותה רבע מכלכלת העולם ובשנת 2015 מהווה 23% ממנה - תרד בעוד 15 שנה בדומיננטיות שלה ותהווה 20% מכלכלת העולם.
מי שתדביק את הפער לארה"ב היא סין - התמ"ג של המעצמה הקומוניסטית יצמח בשיעור משמעותי הרבה יותר מזה של ארה"ב ויותר מיכפיל את עצמו ב-15 השנים הקרובות ויגיע לרמה של 22.2 טריליון דולר.
הודו, שמדורגת במקום השמיני בשנת 2015, תטפס במעלה הדירוג ותעקוף את ברזיל, את בריטניה, את צרפת, את גרמניה ואת יפן - ותתמקם במקום השלישי בעולם. לדמוקרטיה הגדולה בעולם יהיה בשנת 2030 את כוח העבודה הגדול ביותר על פני הגלובוס, כך על פי קרן המטבע העולמית.
מעצמות אחרות כיום לא יהיו כל כך בנות מזל. יפן, למשל, שהייתה כלכלה צומחת עד פיצוץ בועת הנכסים בתחילת שנות ה-90', כנראה תהנה מצמיחה בשיעור נמוך בשנים הקרובות - עובדה שתדחוף את ארץ השמש העולה למטה לעבר המקום הרביעי בדירוג הכלכלות הגדולות בעולם של שנת 2030.
צרפת תרד שלוש מקומות בדירוג וגם איטליה תאבד גובה ותרד בשני מקומות. בדירוג הכללי - ג'מייקה תספוג את הירידה הגדולה ביותר כשתיפול 13 מקומות לעבר המקום ה-136. המדינה שתרשום את העלייה היפה ביותר היא אוגנדה, שתטפס על פי התחזית של
משרד החקלאות האמריקאי 18 מקומות לעבר המקום ה-91.
לפי עורכי התחזית, "יש הרבה אי ודאות - אם סין תצמח ב-4% או ב-6% זה משנה מאוד איפה היא תמוקם בדירוג העולמי, וכך גם לגבי הודו, אם היא תצמח ב-3% או ב-8% זה משמעותי מאוד".
.