סין תקפיא הרגולציה המתוכננת על טכנולוגיה מערבית בבנקים
הממשל האמריקאי וחברות זרות עסקיות חששו כי התקנות יאפשרו התקנה של "דלתות אחוריות" בחומרה וחשיפה של טכנולוגיות בלעדיות - והפעילו לחץ על הממשל להקפיאן
סין הקפיאה את תוכניתה להגביל את השימוש שעושים בנקים הפועלים במדינה בטכנולוגיה מערבית; התקנות עוררו התנגדות בקרב הממשל האמריקאי וקבוצות עסקיות - ואלה הפעילו לחץ על הממשל הסיני להקפיאן.
ב"וול סטריט ג'ורנל" מדווחים כי הממשלה הסינית פרסמה הודעה רשמית, שלפיה החוקים שנועדו לשפר את אבטחת הטכנולוגיות שבהם משתמשים הבנקים בסין הוקפאו עד הודעה חדשה, והרגולטורים יקשיבו להערות ותגובות בנושא מצד הגורמים בענף. ההודעה לא כללה פרטים בנוגע למועד בו סין תפרסם תיקונים לחוקים.
לפי התקנות שהוקפאו - אשר נחשפו מוקדם יותר השנה - הבנקים בפועלים סין היו אמורים להבטיח עד 2019 כי 70% ממוצרי ה-IT שלהם "בטוחים וניתנים לשליטה". חברות זרות חששו כי התקנות יאפשרו התקנה של "דלתות אחוריות" בחומרה וחשיפה של טכנולוגיות בלעדיות, וכי לאחר הבנקים, צעדים דומים יינקטו גם נגד חברות הטכנולוגיה והתקשורת.
"החשש של הממשלה הסינית מובן, אבל מבחינה טכנית אי אפשר היה לעמוד בתקנות", אמר בנקאי העובד בבנק זר הפועל בסין.
"כדי לקדם את אבטחת המידע של הבנקים, ההנחיות ישונו ויכללו שיפורים - ולאחר מכן יפורסמו מחדש לקראת יישומן", נכתב בהודעה שפורסמה על ידי ועדת הרגולציה על הבנקים בסין ומשרד התעשייה וטכנולוגיית המידע.
משגרירות ארה"ב בבייג'ינג ומהמשרדים הסינים לא התקבלה תגובה על הדיווח.