פרשת ההונאה במט"ח: 5 בנקים גדולים בארה"ב ישלמו 5.8 מיליארד דולר
סיטיגרופ, ג'י.פי.מורגן, ברקליס ו-RBS הודו בקשירת קשר להטיית מחירי הדולר והיורו; UBS זכה לחסינות מפני אישום פלילי
5 בנקים גדולים ישלמו 5.8 מיליארד דולר, וארבעה מתוכם אף יודו באשמה הטיית שערי המט"ח. במסגרת ההסדר עם משרד המשפטים האמריקאי ורגולטורים נוספים מארה"ב ואירופה, הסכימו סיטיגרופ, ג'י.פי.מורגן, ברקליס ורויאל בנק אוף סקוטלנד להודות באשמה לקשירת קשר להטות את מחירי הדולר והיורו. לעומתם, הבנק השוויצרי UBS זכה לחסינות מפני אישום פלילי זאת מכיוון שהיה הבנק הראשון לשתף פעולה עם חקירת משרד המשפטים. הבנק בסופו של דבר הודה באישום אחד הנוגע להונאה והוטל עליו קנס.
- דיווח: הרשויות בארה"ב ידרשו מיליארד דולר מבנקים שביצעו הטיות בשוק המט"ח
- קנסות של 3 מיליארד דולר לענקים הפיננסיים בארה"ב ואירופה
- ארה"ב: חסינות לסוחרי מט"ח זוטרים כדי שילשינו על הבכירים
ארבעת הבנקים שמודים באשמה נחשבים בין סוחרי המט"ח הגדולים בעולם. הם הואשמו שקשרו קשר לבצע מניפולציות בשערי מדדי הבנצ'מרק בכך שאיחדו עמדות וקידמו כמה עסקאות בו זמנית. לדברי משרד המשפטים, סוחרים, שהגדירו עצמם כחברים ב"קרטל", השתמשו בחדרי צ'אט מקוונים כדי לנהל דיונים דקות ספורות לפני שהריבית נקבעה בנוגע לעמדות שהם מתכוונים לנקוט. "בכך שהסכימו לא לקנות או למכור בזמנים מוגדרים, הסוחרים הגנו על עמדות המסחר אחד של השני, שכן הם עיכבו היצע או את הביקוש למטבע ודיכאו את התחרות בשוק המט"ח", נמסר בהצהרה של משרד המשפטים.
ההסדרים מעלים את הסכום הכולל שישלמו חמשת הבנקים ליישוב החקירה ל-9 מיליארד דולר. לפי ההסדר עם משרד המשפטים, סיטיגרופ ישלם 925 מיליון דולר, הקנס הגבוה ביותר מבין כל הבנקים המעורבים. בנוסף, ברקליס ישלם 650 מיליון דולר, ג'י.פי.מורגן 550 מיליון דולר ורויאל בנק אוף סקוטלנד ישלם 395 מיליון דולר. כמו כן, UBS ישלם 203 מיליון דולר. עוד הוטלו על הבנקים קנסות בגובה כולל של 1.6 מיליארד דולר מטעם הבנק הפדראלי המרכזי בשל "התנהלות לא בטוחה ולא יציבה". ברקליס ישלם סכום נוסף של 1.3 מיליארד דולר כחלק מההסדר שלו עם משרד השירותים הפיננסיים של ניו יורק.