המשבר ביוון
ציפרס: לא מאמין בהסכם עם הנושים ה"נקמניים"
לדברי ר"מ יוון, הוא פנה לרוסיה, לסין ולארה"ב בבקשת סיוע, אך לא מצא אופציה טובה יותר מהסכם שהושג השבוע
ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפרס, אמר הערב (ג') בראיון טלוויזיוני כי הוא אינו מאמין בעסקה שהשיגה ארצו להסדר חוב עם נושיה ה"נקמניים" - קרן המטבע, נציבות האיחוד האירופי והבנק האירופי המרכזי. לדבריו, הוא ניסה להשיג סיוע מרוסיה, מסין ומארה"ב, ולא הצליח למצוא אופציה טובה יותר.
- לאירופה מגיע יותר: ההסכם עם יוון - חסר היגיון והרסני
- קרן המטבע: "יוון תזדקק להקלה בחובות הרבה מעבר למה ששוקלים בגוש היורו"
- הפסד מיתולוגי: אלכסיס ציפרס בתפקיד איקרוס
העסקה להעברת כספי חילוץ ליוון בסך 86 מיליארד יורו תמורת צעדי צנע ורפורמות בכלכלה התקבלה אתמול, ומספר מדינות בגוש היורו עוד צריכות להצביע עליה, וגם לציפרס עצמו צפויה התנגדות מבית, כולל מתוך מפלגתו סיריזה וגורמים אחרים בקואליציה. הפרלמנט היווני צפוי להצביע על התוכנית מחר, והיא אמורה לעבור בתמיכת האופוזיציה.
ציפרס אמר כי למרות שאינו מאמין בהסכם הוא מוכן ליישמו ולהמשיך לשאת באחריות הפוליטית שהוטלה עליו לאורך הקדנציה, שתימשך ארבע שנים. "אני אחראי לכל השגיאות שעשיתי", אמר ציפרס, "אני אחראי לנוסח שאינני מאמין בו, אך חתמתי עליו כדי למנוע אסון למדינה והתמוטטות של הבנקים".
בתוך כך מסמך סודי של קרן המטבע שהגיע לידי סוכנות רויטרס קובע כי יוון תזדקק להקלה בחובות הרבה מעבר למה שחברות גוש היורו מוכנות לשקול, זאת בשל היקף הנזק שנגרם לכלכלה ולבנקים בשבועיים האחרונים. עוד נודע כי הנציבות האירופית מתכוונת להמליץ על שימוש במנגנון החילוץ EFSM המשותף לכלל האיחוד האירופי על מנת להעביר ליוון הלוואה כבר בשבוע הבא. אולם המהלך כבר נתקל בהתנגדות מצידן של בריטניה, שוודיה, צ'כיה ודנמרק, שאינן חברות בגוש היורו. שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן הודיע כי מדינתו לא תסכים לממן את חבילת החילוץ שתוענק ליוון, במסגרת ההסכם שעליו חתמה עם מדינות גוש היורו.