ראש ממשלת יפן יצא נגד "תעריפי הסלולר הגבוהים" - וריסק את מניות החברות
שלוש מפעילות הסלולר הגדולות במדינה איבדו 25 מיליארד דולר מערכן בתוך יומיים; על פי סקר שערך ביולי משרד התקשורת היפני, לקוחות הסלולר בטוקיו משלמים הרבה יותר בהשוואה לפריז, שטוקהולם וסיאול
ראש ממשלת יפן שינזו אבה מתח ביקורת על חברות הסלולר בשל התעריפים הגבוהים שהן גובות מלקוחותיהן; בעקבות כך איבדו מניות שלוש מפעילות הסלולר הגדולות במדינה 25 מיליארד דולר מערכן בתוך יומיים. NTT דוקומו - ספקית הסלולר הגדולה ביפן במספר מנויים - ו-KDD ירדו ב-13% כל אחת במהלך אתמול והיום, הירידה הדו-יומית הגדולה ביותר שלהן מאז 2008. סופטבנק נסוגה ב-7.6%.
- אסור להחמיץ: יפן עם הפנים לישראל
- בהירושימה מפעילים אפליקציית סטריט וויו "מנקודת מבט של חתול"
- יפן: אנטומיה של אוכלוסייה שוקעת
שר הפנים והתקשורת סנאי טאקייצ'י אמר היום כי הממשלה תקים ועדה שתפעל להורדת תעריפי הסלולר בתוך שנה. קיצוצים אלו צפויים לגרום לסופטבנק ול-KDDI הפסדים של 10 מליארד ין (כ-83 מיליון דולר) בשנה פיסקאלית הנוכחית, ולדוקומו הפסד של 45 מיליארד ין. כך על פי הערכות של נומורה הולדינגס.
"יידרשו חודשים מספר כדי לאמוד את היקפן המלא של המהלכים. משרד התקשורת מעוניין בקידום התחרותיות יותר משליטה בעלויות", אמר דייסאקו מאסונו, אנליסט בנומורה בטוקיו.
על פי סקר שערך ביולי משרד התקשורת היפני, לקוחות הסלולר בטוקיו משלמים הרבה יותר מעמיתיהם בפריז, בשטוקהולם ובסיאול. אחת מהבדיקות אף העלתה פער של 32 דולר לחודש.
הירידה הדו-יומית של מניות הסלולר קיזזה את שוווי השוק של חברת דוקומו בכ-1.3 טריליון ין והורידה את ערכה של KDDI ב-1.1 טריליון ין. סופטבנק ספגה הפסד של 594 מיליארד ין. בסך הכול, איבדו השלוש 3.03 טריליון ין משווי השוק שלהן.
"אנו שוקלים צעדים שיעזרו לנו לעמוד במגוון הצרכים של לקוחותינו", אמר פומיהירו איטו, דובר מטעם סופטבנק. דוקומו ו-KDDI סרבו להגיב.