$
תעשייה ופיננסים

בריחת ההון המקומי מסין זינקה פי 10 בחציון הראשון של השנה

משרד האוצר האמריקאי מעריך כי ההאטה בסין הבריחה מהמדינה כחצי טריליון דולר מינואר ועד אוגוסט. הבנק המרכזי התערב בשוק המט"ח באופן מסיבי כדי למתן את השחיקה בערך היואן. נשיא סין שי ג'ינפינג נאם היום בפרלמנט בלונדון

שירות כלכליסט 20:5020.10.15

משרד האוצר האמריקאי מעריך שתושבי סין וחברות סיניות הוציאו מהמדינה 500 מיליארד דולר בשמונת החודשים הראשונים של השנה.

 

בניתוח חצי־שנתי שהמשרד עורך בעבור הקונגרס, הוא העריך כי במחצית הראשונה של 2015 הגיע היקף משיכות ההון של משקיעים מקומיים ל־250 מיליארד דולר, לעומת 26 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. להערכת המשרד הוצאה יתרת הכסף מסין בחודשים יולי ואוגוסט, שבהם איבד המדד המרכזי של בורסת שנגחאי 20% מערכו.

 

 

פרסום הדו"ח הגיע יום לאחר שפרסמה סין את נתוני הצמיחה שלה לרבעון השלישי של 2015, שהיו הנמוכים ביותר מאז 2009 ועמדו על 6.9%. הסימנים להאטה בכלכלה הסינית דחפו את המשקיעים המקומיים לנתב את כספיהם אל מחוץ למדינה, והקיץ הקשה שעבר על בורסת שנגחאי הוסיף לזליגת ההון. ההאטה הכלכלית גרמה גם לשחיקה בשער היואן - המטבע הסיני - לעומת הדולר.

 

בראשית אוגוסט חתך הבנק המרכזי הסיני את השער הרשמי שהוא קובע ליואן לעומת הדולר ב־1.1%, השיעור הגבוה ביותר מאז ומעולם. הבנק נימק את ההחלטה ברצונו להעניק לשווקים תפקיד מרכזי יותר בקביעת ערך המטבע הסיני. עם זאת, הדו"ח האמריקאי מעריך כי הבנק המרכזי הסיני המשיך להתערב במסחר במט"ח כדי למנוע שחיקה נוספת של היואן. לראיה - יתרות המט"ח של סין התכרסמו בשיעור חודשי ממוצע של 24.9% במחצית הראשונה של השנה, וב־68.2% ביולי ובאוגוסט.

 

נשיא סין שי ג'ינפינג והנסיך הבריטי פיליפ, היום בלונדון. תור הזהב של היחסים נשיא סין שי ג'ינפינג והנסיך הבריטי פיליפ, היום בלונדון. תור הזהב של היחסים צילום: רויטרס

 

על רקע הצטברות הסימנים להאטה בכלכלה הסינית, נחת נשיא סין שי ג'ינפינג בבריטניה אתמול לביקור של שלושה ימים, שהוכתר כאות הפתיחה ל"תור הזהב" של היחסים בין שתי המדינות. הנשיא נפגש עם המלכה אליזבת השנייה ועם ראש הממשלה דייוויד קמרון וכן נאם בפרלמנט.

 

לונדון, שכבר עכשיו מרכזת 40% מהסחר העולמי במט"ח, מעוניינת להפוך למרכז הגדול לסחר ביואן מחוץ לסין. ב־15 השנים האחרונות השקיעו סינים בבריטניה 14 מיליארד דולר, ורק בשנה שעברה הם השקיעו 5.1 מיליארד דולר באי. שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן הצהיר השנה כי הוא מקווה שעד 2025 תהפוך סין לשותפת הסחר השנייה בגודלה של בריטניה, אחרי ארה"ב. ערב ביקורו של שי בלונדון פרסמה חברת המחקר יורונקסט תחזית לפיה כ־5 טריליון דולר מסין יזרמו לבורסות אירופה בשלוש עד חמש השנים הקרובות.

 

בביקורו של שי ייחתמו כ־150 עסקאות. הגדולה שבהן תהיה על הקמת הכור הגרעיני היקר בעולם בעיר פלמאנוויל - הראשון שייבנה בבריטניה זה שלושה עשורים. עלות בנייתו נאמדת ב־38 מיליארד דולר, וסין תחזיק ב־30% ממנו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x