לאחר מתקפת הסייבר: סוני תפצה את עובדיה ב-8 מיליון ד' בשל חשיפת פרטים אישיים
הפריצה למערכות המחשב של ענקית הטנכולוגיה שנועדה למנוע את הפצת הקומדיה The Interview ששמה ללעג את צפון קוריאה ומנהיגה הביאה לחשיפת פרטים אישיים ומחיקת חשבונות דוא"ל של עובדי החברה
סוני הסכימה לפצות את עובדיה בסכום של עד 8 מיליון דולר, זאת בשל תקיפת הסייבר במהלכה נחשפו ונמחקו קבצים אישיים של העובדים. הפריצה למחשבי החברה נועדה למנוע את הפצת הקומדיה הפארודית שהופקה בסוני - The Interview - ששמה ללעג את מנהיג צפון קוריאה.
- מנכ"ל אולפני סוני: "הביטוח יכסה את הנזקים ממתקפת ההאקרים"
- אובמה אישר עוד סנקציות נגד צפון קוריאה - בתגובה לפריצה למחשבי סוני
- סוני משנה את ההחלטה: למרות האיומים - נוציא להקרנה את הסרט "ראיון סוף"
העובדים טענו כי במהלך הפריצה נחשפו פרטים אישיים כמו מספרי כרטיס אשראי, חשבונות בנק וכתובות הדוא"ל שלהם. כמו כן רבים מהעובדים סבלו גם ממחיקת קבצים והדבר הסב להם נזק כלכלי.
התביעה נגד סוני הוגשה בידי עובדי החברה לשעבר שטענו שבשל הזנחה מצד החברה, סבלו מנזק כלכלי משום שנאלצו לספוג הורדת דירוג אשראי משום שנחשבו לסיכון בשל פרטיהם הגנובים. בכתב התביעה תיארו את גניבת פרטיהם כ"חלום בלהות במימדים אפיים".
החוקרים בארה"ב מטילים את האשם לפריצה בהאקרים מצפון קוריאה. בסרט מופיעות סצנות של התנקשות במנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און. מתקפת הסייבר זכתה לפרסום גלובלי שהביא לביטול התוכניות להפיץ את הסרט.
את האחריות לפריצה קיבלה עליה קבוצה בשם #GOP – גארדיאנס אוף פיס (שומרי השלום), מה שהביא את ה-FBI האמריקאי לפתוח בחקירה.
ממשלת צפון קוריאה דחתה האשמות כי סייעה לביצוע התקיפה כתגובת נגד לתוכניותיה של סוני להוציא את הסרט. דובר משרד החוץ של צפון קוריאה כינה את הסרט "פעולת טרור" והבטיח "פעולת נקם חסרת רחמים", אם יופץ.
לבסוף הופץ הסרט בהיקפים מצומצמים באמצעות הורדות דיגיטליות בתשלום.