211 אלף משרות נוספו למשק האמריקאי בנובמבר
על פי נתוני הפד, שיעור האבטלה בארה"ב עמד בחודש שעבר על 5%. הציפיות המוקדמות היו לתוספת של 200 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 5%. המשמעות - גדל הסיכוי להעלאת ריבית בדצמבר
211 אלף משרות נוספו למשק האמריקאי בחודש נובמבר האחרון. במקביל שיעור האבטלה לא השתנה לעומת אוקטובר ועמד על 5%, הנמוך ביותר זה שבע שנים. שיעור ההשתתפות בכוח העבודה עלה במעט ועומד כעת על 62.5%. ציפיות האנליסטים היו לתוספת של 200 אלף משרות ולשיעור אבטלה זהה לזה שנרשם בפועל. נראה כי נתוני הדו"ח מעלים את הסיכוי להעלאת ריבית בעוד שבועיים.
- דראגי טלטל את השווקים? חכו להחלטה של הפד
- ילן רומזת שהדרך להעלאת ריבית בדצמבר סלולה: ריבית אפסית מסוכנת
דו"ח התעסוקה שפורסם בחודש שעבר בארה"ב הכה את התחזיות המוקדמות ובמסגרתו התווספו למשק האמריקאי באוקטובר 271 אלף משרות ושיעור האבטלה ירד, כאמור, ל-5%.
על פי ההערכות המוקדמות של האנליסטים, כמעט כל נתון שהיה מפורסם היום לא היה קריטי למועד העלאת הריבית. הסיבה לכך היא שקובעי המדיניות בפד פיזרו כבר מספיק רמזים לכך שהתוכנית היא להעלות את שיעורי הריבית בפגישה החודשית הקרובה, כלומר בעוד כשבועיים. "צריכה להיות הפתעה ענקית גם מבחינת הנתונים של נובמבר וגם תיקון כלפי מטה של נתוני אוקטובר, כדי שבפד יזנחו את התכניות וישקלו מחדש את מועד העלאת הריבית", אמרה לבלומברג לפני פרסום הדו"ח הכלכלנית לאורה רוזנר מ-BNP פאריבה בניו יורק.
מארק וינטר, כלכלן בכיר בוולס פארגו טען בהתאם כי רק אם מספר המשרות החדשות שנוצרו היה פחות מ-100 אלף, היו מעדיפים בפד להימנע מהעלאת הריבית. לדבריו, הרמזים מצד בכירי הפד היו כל כך ברורים שהחלטה לא להעלות את הריבית "עלולה לעשות יותר נזק לכלכלה מאשר העלאת הריבית".
במסגרת דו"ח התעסוקה התפרסמו גם נתוני השכר הממוצע לשעה שעלה בנובמבר ב-0.2% - בהתאם לציפיות האנליסטים. העובד האמריקאי הממוצע הרוויח 25.25 דולר לשעה, 4 סנט יותר מבאוקטובר. בחישוב שנתי עלה השכר הממוצע בקצב של 2.3% מאז נובמבר 2014- ירידה מסוימת מהקצב השנתי שנרשם באוקטובר ועמד על 2.5%.
סקטור הבנייה הוסיף 46 אלף משרות חדשות בחודש שעבר, המספר הגדול ביותר מזה שנתיים. לסקטור הציבורי נוספו 14 אלף משרות וסקטור הקמעונאות 31 אלף. לעומת זאת, המפעלים קיצצו קרוב לאלף משרות.
מדו"ח נפרד שפורסם עולה, כי הגירעון המסחרי בארה"ב התרחב באוקטובר בניגוד לציפיות, לאחר שהייצוא נפל לשפל של שלוש שנים. ממשרד המסחר נודע כי הגירעון התרחב ב-3.4% ל-43.9 מיליארד דולר, על רקע התחזקות הדולר. תחזיות האנליסטים ציפו כי הגירעון יתכווץ דווקא ל-40.5 מיליארד דולר מ-42.5 מיליארד דולר בספטמבר.