ראשי קרן קטאר רוצים לעשות סדר בצמרת פולקסווגן
בכירי חברת כלי הרכב הגיעו לקטאר כדי להיפגש עם ראשי קרן ההשקעות המחזיקה ב־17% מהחברה. אף שפולקסווגן הציגה זאת כפגישת נימוסים דיווח ה"בילד" הגרמני כי קטאר חותרת לשינויים מהותיים
קרן ההשקעות הקטארית, בעלת המניות השלישית בגודלה בפולקסווגן, התחילה לדרוש דין וחשבון מענקית כלי הרכב. אתמול הגיעה לקטאר משלחת של בכירי פולקסווגן, ובהם המנכ"ל מתיאס מולר.
- מהשלכות דיזלגייט: טויוטה מתחזקת בראש טבלת המכירות
- דרום קוריאה תקנוס את פולקסווגן ב-12 מיליון דולר על נזקי פרשת דיזלגייט
- פולקסווגן חושפת: כך יתוקנו כלי הרכב המזהמים
מולר נכנס לתפקידו בספטמבר לאחר חשיפת זיוף נתוני הזיהום בחברה, ובפולקסווגן מתעקשים להציג את הביקור כפגישת היכרות שגרתית בין מנכ"ל ויו"ר חדשים עם מי שמחזיקה ב־17% מהמניות. ואולם, בכלי התקשורת בגרמניה מציינים כי לא מדובר בביקור תמים, וכי בקטאר דורשים לבצע שינויים מקיפים בהנהלת החברה.
על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", מלבד מולר והיו"ר הנס דיטר פוטש הגיעו לקטאר גם וולפגנג פורשה והנס מישל פיך המייצגים את משפחת פורשה־פיך, בעלת השליטה בפולקסווגן. "זוהי פגישת היכרות רגילה בין ההנהלה החדשה לאחת מבעלות המניות החשובות ביותר", מסר דובר החברה אריק פלבר.
אולם על אף הרוח הזאת דיווחו ביומון הגרמני "בילד" שלשום כי קטאר מעוניינת להחליש את ההשפעה של איגודי העובדים על הדירקטוריון. בדירקטוריון פולקסווגן יושבים שני נציגים מטעם קרן ההון של קטאר – אכבר אל באקר מנכ"ל קטאר איירווייז וחוסיין עלי אל עבדאללה סגן יו"ר קטאר הולדינגס – אבל לפי החוק הגרמני זכאים נציגי איגודי העובדים למחצית מ־20 המושבים בדירקטוריון. הנציגים הללו ידועים כמי שהתנגדו לניסיונות לצמצם עלויות בעבר. עם זאת, בפולקסווגן הכחישו כי הפגישה בקטאר תתמקד בנושאים הקשורים להשפעתם של העובדים.
ב"בילד" מציינים עוד כי הדרישה של קטאר היא שפולקסווגן תילחם בירידה בביקושים למכוניות דיזל, שעמדו במרכז השערורייה, באמצעות הגברת המאמצים לשווק דגמים חשמליים בארה"ב.
הירידה החדה במניית פולקסווגן מאז נחשף ב־18 בספטמבר כי התקינה במכוניות הדיזל תוכנה המזייפת את תוצאות הזיהום, עלתה לבעלי המניות בהפסדים של מיליארדי דולרים. המשקיעים מתלוננים גם על הקצב האטי של החקירה הפנימית שנועדה לגלות מי אשם בהתקנה התוכנות הבעייתיות ביותר מ־11 מיליון כלי רכב.
משקיעות כמו יוניון אינווסטמנט, מקרנות ההשקעה המובילות בגרמניה, וכן נורדיאה, קרן ההשקעות השבדית, אף הטילו ספק ביכולתם של מולר ופוטש לשנות את התרבות התאגידית הנהוגה בחברה כדי להבטיח שהתנהלות מסוג זה לא תישנה. בתוך כך הודה מולר כי החברה תיאלץ לבצע קיצוצים נרחבים כדי לעמוד בהפסדים מהמשבר, אשר לפי אנליסטים נאמדים ב־44 מיליארד דולר.
על רקע זאת דווח כי פולקסווגן השיגה קו אשראי לא מבוטח בהיקף של 20 מיליארד יורו מקבוצה של 13 בנקים בהובלת סיטיבנק גלובל מרקטס ויוניקרדיט. מחר יקיים הדירקטוריון פגישה שבה ידון במצב החקירות, וביום חמישי אמור מולר להציג את תוצאות הביניים של החקירה הפנימית שביצעה החברה.