על הכוונת של מדינות ה-G20: התגברות משבר הפליטים ואפשרות לברקזיט
נושאים אלו נוספו לרשימת הסיכונים של חברות הארגון המתכנסות בשנגחאי - כך עולה מטיוטת ההצהרה שתפורסם בסוף הכינוס; הן גם מעריכות שהצמיחה העולמית אינה מאוזנת ויציבה
- המועמד של קמרון לראשות עיריית לונדון בעד ברקזיט: "לונדון אינה סרח עודף של האיחוד"
- יש תאריך: משאל העם על עתיד בריטניה באיחוד האירופי יתקיים ב-23 ביוני
- לקמרון "אין קשר רגשי לאיחוד", אבל הוא יתאמץ להישאר בו
שרי האוצר הסכימו עוד "להתייעץ" בנושאי שוק המט"ח, והזהירו שתנודתיות רבה מדי עלולה לפגוע ביציבות הפיננסית והכלכלית. חברי הקבוצה הבטיחו גם לשפר את הניטור אחר תזרימי ההון, זאת בניסיון לזהות סיכונים פוטנציאליים בשלב מוקדם יותר, וחזרו על הבטחות להימנע מהפחתות שווי של המטבע כחלק מתחרות ביניהם.
"לא נראה שהכינוס הסתכם בפתרונות מוחשיים, מכוונים וברורים להעלאת הצמיחה", הגיב על הטיוטה ריימוד יאונג, כלכלן ANB בהונג קונג, "אני בספק אם להחלטות הללו תהיה השפעה משמעותית על השוק בטווח הקרוב". ההצהרה הרשמית צפויה להתפרסם בסיום הפגישה מאוחר יותר היום (שבת).
בחזית הסיכונים, שרי האוצר התייחסו להסלמה במתיחות הגיאופוליטית, לירידה החדה במחירי הסחורות ולתנודות בתזרימי ההון, זאת בנוסף כאמור לטלטלה שתיווצר בעקבות עזיבה פוטנציאלית של בריטניה את האיחוד האירופי והמספר ההולך וגדל של פליטים. "אנחנו אמנם מזהים את האתגרים האלה, אך מעריכים כי העוצמה של התנודתיות האחרונה בשוק לא ערערה את יסודות הכלכלה העולמית", נכתב בטיוטה. "אנחנו מצפים כי במרבית הכלכלות המפותחות, הפעילות תמשיך להתרחב בשיעור מתון, והצמיחה בשווקים המתעוררים המרכזיים תיוותר חזקה". עם זאת, שרי האוצר הודו כי הצמיחה אינה מאוזנת ויציבה, ולפיכך ישנה חשיבות במציאת רשת ביטחון למערכת הפיננסית העולמית.
ההתייחסות לברקזיט מהווה ניצחון לשר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן, שקרא לשרי האוצר לעמוד מאחורי הקמפיין בעד הישארותה של בריטניה. מנגד, הטיוטה לא כוללת שום התייחסות מפורשת להאטה בצמיחה הכלכלית בסין. במקרה זה מדובר בהצלחה למשלחת הסינית, שהגיעה לפסגה מתוך מטרה להרגיע את החששות סביב התחזית והמדיניות הכלכלית שלה.לפי בכירים סינים שדיברו אתמול, מצב הכלכלה טוב ולא יבוצע פיחות נוסף ביואן.