שר האוצר של סין: "המדיניות הפיסקאלית והמוניטרית מאבדת מיעילותה"
לו ג'יוויי בפסגת שרי האוצר וראשי הבנקים המרכזיים של ה-G20: "על המדינות לשפר את התיאום ביניהן בנוגע למדיניות, ליצור קונצנזוס ולכוון את ציפיות השוק"
המדיניות הפיסקאלית והמדיניות המוניטרית מאבדות מיעילותן בהמרצת הכלכלה, ומשום כך על הכלכלות המובילות לשפר את התיאום ביניהן כדי לקדם צמיחה בת קיימא. כך אמר היום שר האוצר של סין, לו ג'יוויי.
- נתונים חיוביים בסין: הכלכלה צמחה ב-6.7% ברבעון השני
- אחרי הברקזיט: מדד מנהלי הרכש בבריטניה צנח בשיעור החד בהיסטוריה
- מטראמפ ועד לברקזיט: הכירו את "גרף הפיל" שמסביר מדוע העולם השתגע
לו אמר את הדברים בתחילת פסגת שרי האוצר וראשי הבנקים המרכזיים של ה-G20 הנערכת בעיר צ'נגדו בדרום מערב סין; הנושאים שעל הפרק - האתגרים העומדים בפני הכלכלה הגלובלית בעקבות החלטתה של בריטניה לפרוש מהאיחוד האירופי, וביצוע רפורמות מבניות עמוקות יותר.
"קידומה של צמיחה כלכלית חזקה ובת קיימא עודנה סוגיית ליבה לקבוצת ה-G20", אמר לו בפני הפורום.
מדינות שונות נוקטות צעדים כדי לתמוך בצמיחה הכלכלית בשנים האחרונות, ואולם לו אמר שיעילות המדיניות הפיסקאלית והמוניטארית "פוחתת ותופעות הלוואי מתחילות לבוא לידי ביטוי". לדבריו, "על מדינות ה-G20 לשפר את התיאום ביניהן בנוגע למדיניות, ליצור קונצנזוס ולכוון את ציפיות השוק. עליהן להתוות מדיניות מוניטארית שקופה הצופה פני עתיד ולהגביר את היעילות שלה".
במפגש בין שר האוצר היפני טארו אסו ועמיתו האמריקאי ג'ק לו, הדגיש לו את החשיבות שמדינות G20 יימנעו מפיחותי מטבע תחרותיים.
בינתיים, השוקים רוויים בספקולציות לגבי האפשרות שבמפגש ב-28-29 ביולי, יחתוך הבנק המרכזי של יפן את תחזית האינפלציה שלו וירחיב את תוכנית התמריצים המאסיבית בלאו הכי. זאת נוכח פגיעה ביצוא בשל ין חזק וצריכה חלשה, הלוחצים על כלכלת יפן ועל המחירים במדינה. אסו התריע כבר בעבר שקצב הטיפוס של הין מהיר מדי.
בתוך כל, מפגש ה-G20 תהיה הופעת בכורה עבור שר האוצר החדש של בריטניה, פיליפ האמונד, הצפוי לעמוד נוכח מטר שאלות לגבי תוכניותיה של בריטניה לשמר את הצמיחה הכלכלית שלה נוכח הברקזיט.
השבוע חתכה קרן המטבע העולמית את תחזיותיה לצמיחה גלובלית בשל ההצבעה בעד הברקזיט ואמרה כי אי הוודאות לגבי יחסי המסחר העתידיים של בריטניה והאיחוד האירופי יעכבו השקעות ויפגעו באמון הצרכן.