ברקזיט
"נמשיך לממן את הסובסידיות שניתנות לבריטים על ידי האיחוד האירופי"
שר האוצר הבריטי פיליפ האמונד מבטיח לשמור על הסבסוד שמעניק האיחוד האירופי לחקלאים ומדענים בריטים גם לאחר פרישת המדינה מהאיחוד: "אנחנו נחושים להבטיח יציבות, העלות תהיה 4.5 מיליארד ליש"ט בשנה"
הסבסוד שמעניק האיחוד האירופי לחקלאים, מדענים ולתכניות אחרות בבריטניה לא יופסק ויוענק על ידי הממשלה הבריטית ברציפות גם לאחר עזיבת הממלכה את האיחוד, כך הבטיח שר האוצר הבריטי פיליפ האמונד. לדברי האמונד, משרד האוצר הבריטי יממן פרויקטים שזוכים כעת למימון של האיחוד האירופי ונכנסו לתוקף לפני הצגת התקציב בסתיו. המהלך צפוי לעלות 4.5 מיליארד ליש"ט בשנה.
- הברקזיט נשכח ובוול סטריט מצאו את הנקודה המתוקה
- לראשונה זה 7 שנים: הבנק הבריטי הוריד את הריבית - ב-0.25%
- "בריטניה זקוקה לזמן נוסף להתכונן לברקזיט, אך לא לזמן בלתי מוגבל"
"מה שאנחנו עושים זה להבטיח שפרויקטים שכבר נחתמו או ייחתמו בחודשים הקרובים, גם אם התשלומים עליהם אמורים להימשך לאחר עזיבת האיחוד האירופי, ישולמו על ידי הממשלה הבריטית", הכריז האמונד. כך למשל, הממשלה תממן את התכנית לצמיחת הייצור באזורי מידלנדס, יורקשייר ומזרח אנגליה, שכיום מקבלת מימון של 9 מיליון ליש"ט מהאיחוד האירופי, וכן תקצה 3 מיליון ליש"ט לחממת מדעים ומרכז פיתוח בווילטשייר.
כמו כן, האמונד הבטיח כי הממשלה תעניק לחקלאים סובסידיות זהות לאלו שהם מקבלים מהאיחוד האירופי עד 2020. הסובסידיות שמחלק האיחוד לחקלאים הבריטים עומדות על 3 מיליארד ליש"ט בשנה, כשהחקלאים הגדולים ביותר אף נהנים מסובסידיות של מיליון ליש"ט. המענקים הם עבור בעלות על קרקעות וגידול חיות. "הממשלה תשמור על רמת המימון הנוכחית של ענף החקלאות עד 2020 ותספק ודאות לקהילת החקלאים, שיש לה תפקיד חשוב במדינה שלנו", הוסיף האמונד.
"אנחנו נחושים להבטיח שלאנשים תהיה יציבות וודאות בתקופה המובילה לעזיבתנו את האיחוד האירופי. אנחנו רוצים להשתמש בהזדמנויות העולות מהעזיבה כדי לקבוע את סדרי העדיפות שלנו".
על אף התכניות הללו ליום שאחרי, בבריטניה עוד לא הפעילו את סעיף 50 באמנת ליסבון, שמוציא לדרך באופן רשמי את עזיבת המדינה את האיחוד, זאת אף שעברו כבר כמעט חודשיים ממשאל העם. ראש הממשלה החדשה תרזה מיי אף הודיעה כי אינה מתכוונת להתחיל את התהליך בשנה הנוכחית.