ג'ל אלוורה ללא אלוורה: תכשיר של הצמח שנמכר ברשתות בארה"ב כלל לא הכיל אותו
ג'ל אלוורה שנמכר בקמעונאיות הגדולות כמו וולמארט, טארגט ו-CVS לא הכיל את הצמח, למרות שהוא מצוין במרכיביו, כך עלה מבדיקה של סוכנות בלומברג
- כאב גב, כאבי מחזור, מיגרנות - אצל נורופן הכל אותו הדבר, חוץ מהמחיר
- AT&T נקנסה ב-100 מיליון דולר על הטעיית לקוחות
- צפו כיצד הגיב האידאולוג הראשי של הימין הקיצוני בארה"ב לניצחון טראמפ
בארה"ב אין רשות רגולטורית שאחראית לוודא שמוצרים מסוג זה אכן מכילים את הרכיבים הכתובים. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לא מאשר מוצרי קוסמטיקה לפני שהם מוצעים למכירה, ומעולם לא הטיל קנס על מכירת אלוורה מזויפת. פירוש הדבר שהספקים עובדים בשיטת הכבוד בלבד, זאת בעוד שכלל השוק האמריקאי למוצרים המכילים את צמחי האלווי (aloe), כולל ויטמינים ומשקאות, צמח ב-11% בשנה האחרונה ל-146 מיליון דולר. "חייבים להיזהר מאד בעת הבחירה והשימוש במוצרי אלוורה", מסר בתגובה טוד קופרמן, נשיא חברת ConsumerLab.com, שמבצעת בדיקות של מוצרי אלוורה.
שלושת החומרים הכימיים העיקריים באלווי: אייסמנאן (acemannan), חומצה מאלית וגלוקוז, לא נמצאו במוצרים שנבדקו עבור בלומברג, לעומת זאת כן גילו רכיב זול יותר בשם מלטודקסטרין, שמשמש לרוב לחקות אלווי.
מטארגט סירבו להגיב על הממצאים, זאת בעוד שבוולמארט, וולגרינס ו-CVS, מסרו כי הספקים שלהם אישרו כי המוצרים אותנטיים. ארבע הרשתות מפעילות ביחד 23 אלף סניפים.
עם זאת, יש לקחת בחשבון כי אין מחקרים מדעיים הקובעים חד משמעית שלאלוורה יכולות ריפוי. "יש לא מעט אנשים שמתים על אלוורה ומשוכנעים ביכולות שלה, ולכן אם מוסיפים אלווי למוצר אפשר למכור יותר", אומר גארי שריב, סגן נשיא בחברת פוראבר ליבינג פרדקטס (Forever Living Products), שמוכרת מוצרי אלוורה מאושרים.