מאפל ועד eBay: אלו החברות שלא היו קמות בארה"ב ללא מהגרים
דונלד טראמפ חסם את כניסתם של מהגרים מ-7 מדינות מסולמיות, אבל המציאות מלמדת שלמהגרים ממדינות אלה יש חלק מכובד בהפיכתה של אמריקה לגדולה
- יו"ר פורד נגד טראמפ: "איננו תומכים במדיניות ההגירה החדשה"
- טראמפ הדיח את התובעת הכללית שסירבה לאכוף את מדיניות ההגירה
- הנקמה של טראמפ? יגביל את ויזות העבודה של חברות הטכנולוגיה
באתר CNN פרסמו רשימה של החברות שהוקמו על ידי מהגרים דור ראשון או שני מאותן מדינות אסורות. הדוגמה הבולטת ביותר היא אפל. אביו של מייסד החברה, סטיב ג'ובס היה מהגר מסוריה, שהיום לא היה מורשה להיכנס למדינה.
בדומה, בוב מיינר, ממייסדי חברת הטכנולוגיה אורקל הוא בנם של מהגרים מאיראן. כך גם פייר אומידיאר, המוח מאחורי ענקית המסחר המקוון eBay. הוריו האיראנים הגרו לארה"ב בשנות ה-70. אומידיאר היה גם אחד מהראשונים בעולם הטכנולוגיה שהעביר ביקורת פומבית נגד החלטתו של טראמפ, אותה כינה "צרות אופקים".
באופן כללי רבות מהחברות המוכרות הוקמו על ידי מהגרים, גם אם לא משבע המדינות שכרגע טראמפ פועל נגדן. כך למשל, מייסד יאהו ג'רי יאנג הוא מטייוואן. הרבה קודם לכך, היגר מסקוטלנד אלכסנדר גרהאם בל, שהחברה שהקים התפתחה לורייזון ו- AT&T הפועלות כיום.
דוגמאות נוספות לחשיבותם של המהגרים אפשר למצוא באנדרו גרוב ההונגרי שהפך את אינטל לענקית עולמית וסרגי ברין שנולד ברוסיה והקים את גוגל. המייסדים של פרוקטר אנד גמבל, החברה שהמותגים שלה נמצאים כמעט בכל בית, היגרו לארה"ב מאנגליה ואירלנד.
גם הילדים של מהגרים אחראיים ללא מעט חברות ידועות: אביו של מייסד אמזון ג'ף בזוס הוא קובני, וולט דיסני נולד לאב קנדי והאחים שייסדו את מקדונלד'ס נולדו למהגרים מאירלנד.